Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 17:49

Альпіністи й туристи: у закритій на локдаун країні застряли 107 українців

Альпіністи й туристи: у закритій на локдаун країні застряли 107 українців
У зв'язку із призупиненням непальським урядом міжнародного авіасполучення, на сьогодні на території Непалу вимушено залишилися 107 громадян України. Фото: pixabay.com

У зв'язку з тимчасовим зупиненням непальським урядом міжнародного авіасполучення сьогодні на території Непалу вимушено залишилися 107 громадян України.

У чотирьох із них виявили Covid-19. Зараз зовнішньополітичне відомство України опрацьовує можливість повернення громадян на репатріаційних рейсах іноземних держав. Справа перебуває на контролі. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає УНН.

"У зв'язку з тимчасовим зупиненням непальським урядом міжнародного авіасполучення до 31 травня 2021 року на території Непалу вимушено залишилися 107 громадян України. Здебільшого альпіністи й туристи. 45 осіб розмістилися в готелях Катманду, вони забезпечені всім необхідним. Решта громадян перебуває в гірській місцевості. У чотирьох українців виявили COVID-19, їм надається необхідна допомога. Стан їхнього здоров'я задовільний", - каже Ніколенко.

За даними МЗС, наразі посольство України в Індії підтримує зв'язок із земляками прямо або через представників туристичних компаній, які організовували відповідні тури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Борисполі" розлючені пасажири взяли в полон представників авіакомпанії

Окрім спільної групи в соціальній мережі, для оброблення звернень громадян, застряглих у Непалі, або їхніх родичів функціонує цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: 044 238-16-57, 044 238-15-88.

Для надання оперативної консульської допомоги українцям у Катманду також працює почесний консул України.

"Дипломати працюють над розв'язанням питання якнайшвидшого повернення українських громадян на батьківщину. За наявною інформацією, запит на отримання дозволу непальської сторони на виконання чартерних рейсів до Непалу подала авіакомпанія "Turkish Airlines". Тримаємо цю справу на контролі", - зазначив Ніколенко.

Він підкреслив, що довкола ситуації з громадянами України в Непалі шириться багато недостовірної інформації.

"Хочу всіх заспокоїти - своїх напризволяще не залишимо", - додав дипломат.

Українська сторона також звернулася до індійського уряду з проханням надати дозвіл на транзит наших громадян територією Індії.

На Занзібарі в аеропорту застрягли майже 180 українських туристів. Вони не могли вилетіти додому через поломку літака.

Зараз ви читаєте новину «Альпіністи й туристи: у закритій на локдаун країні застряли 107 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути