четвер, 11 січня 2018 14:58

Активіст у справі Ноздровської розповів про погрози

Активіст у справі Ноздровської розповів про погрози
Автомобіль активіста Михайла Ковальчука вигорів дощенту на паркінгу. Його підпалили троє невідомих. Фото - Facebook Михайла Ковальчука

У Києві в ніч проти 11 січня спалили автомобіль Михайла Ковальчука — активіста ініціативної групи з контролю за розслідуванням вбивства Ірини Ноздровскої.

Mercedes - Gelеndewagen родини Ковальчуків вночі стояв на паркінгу 15-поверхового будинку. Вигорів дощенту та відновленню не підлягає. Ковальчук вважає, що за підпалом могли стояти люди, незадоволені його активною громадською діяльністю. Крім контролю за розслідуванням резонансної справи про вбивство Ноздровської, чоловік ще й виступає проти безконтрольної забудови території поблизу Ботанічного саду в Києві. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Михайло Ковальчук.

"Мені та моїй родині не раз погрожували розправою вископоставлені люди. Це було і в день, коли приїхав на пошуки Ірини Ноздровської. І кожного разу, коли збирав мітинги проти забудови. Думаю, підпаливши авто, мене таким чином хотіли попередити. Особисто на мене не напали, бо знають, що міг би дати відсіч. Тепер думаю про те, що родину потрібно якось убезпечити. Але рішення ще не прийняв", - сказав Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суд може виправдати Россошанського" - адвокат Ноздровської

Автомобіль підпалили близько 23:00. Рятувальників та поліцію викликали сусіди.

"Близько 23:30 сусідка сказала, що на паркінгу горить моє авто. Одразу спустився. Рятувальники уже погасили пожежу. На місці була поліція. На камерах спостереження чітко видно, як троє невідомих у куртках з капюшонами проникли до паркінгу. Охоронець їх не помітив. Вони облили мій автомобіль горючою сумішшю, підпалили та втекли. Окрім мого авто зайнялася припаркована поруч Skoda". Підпалити моє авто можна було де завгодно, окрім паркінгу. Там же могли постраждати ні в чому невинні люди. Єдиний позитив у цій історії, з мого згорілого авто запропонували зробити електрокар, про що я думав останні кілька років", - додав Ковальчук.

Факт підпалу автомобіля активіста розслідує поліція. Відкрито кримінальне провадження.

Михайло Ковальчук із дружиною Ольгою займалися активними пошуками правозахисниці Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня торік. Чоловік очолював ініціативну групу, яка контролює хід розслідування юристки. Напередодні її похорону 8 січня свої повноваження передав адвокатові родині потерпілих Анатолію Худякову.

Зараз ви читаєте новину «Активіст у справі Ноздровської розповів про погрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути