Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2007 19:07

Адвокат родичів Кушнарьова: "А чи був рикошет?"

Адвокат родичів колишнього депутата Верховної Ради Євгена Кушнарьова В"ячеслав Стовба сумнівається у кваліфікації цієї справи слідством як убивство з необережності. Про це Стовба заявив журналістам.

Стовба повідомив про свій намір заявити клопотання про залучення до розслідування справи фахівця зі зброї, який би дав висновок про особливості карабіну Бінеллі-Арго, з якого стріляв Завальний.

Коментуючи повідомлення, які з"явилися в ЗМІ, з посиланням на заяви прокурора Харківської області Василя Сінчука про можливе поранення Кушнарьова кулею, що відрикошетила, Столба підкреслив, що карабін має забійну дальність до 3 км і куля, яка вилетіла з нього, має велику кінетичну енергію.

- Можливо, необхідно призначити збройову експертизу, щоб установити, а чи був взагалі рикошет?, - сказав Столба.

На його думку, слідство повинне встановити місце рикошету, перевірити наявність сколів від куль на деревах, досліджувати всю зброю, яка була в учасників події, а також можливість пострілу з іншого напрямку від місцезнаходження Завального.

- Об що повинна була зрикошетить куля на відстані 100 метрів, щоб вона могла під кутом ранового каналу влучити в Євгена Петровича?, - сказав Стовпа.

Столба підкреслив, що висновок про рикошет було зроблено не на основі вивчення місця рикошету, а за характером ранового каналу.

Зі слів Стовби, він був присутній на відтворенні обставин події за участю Дмитра Завального.

- Так, як він відтворює обставини своїх дій, входить у протиріччя з відомими мені об"єктивними обставинами події, - сказав Стовба.

Він підкреслив, що з тих матеріалів слідства, які йому відомі, на сьогодні неможливо вважати доведеними ні місце, ні час поранення Кушнарьова, ні число учасників події, ні те, хто і як зробив постріл, у результаті якого було смертельно поранено Кушнарьова.

- Ми беремо під сумнів відповідні висновки слідства, - сказав Стовпа.

Столба представляє в слідстві інтереси дочки Кушнарьова Тетяни і його сина Андрія, визнаних слідством потерпілою стороною.

Прокурор Харківської області Василь Сінчук прогнозує можливе зняття обвинувачень із помічника депутата Верховної Ради Дмитра Шенцева (від фракції Партії регіонів) Дмитра Завального в убивстві з необережності депутата Ради Євгена Кушнарьова.

У лютому прокуратура Харківської області висунула обвинувачення Завальному в убивстві Кушнарьова з необережності.

Ця справа розслідується за ч. 1 ст.119 Кримінального кодексу (убивство з необережності).

Завальний перебуває під підпискою про невиїзд.

Завальний - житель Харкова 1969 року народження.

17 січня Кушнарьов помер у лікарні Ізюму (Харківська область), де йому зробили 2 операції після отриманого на полюванні вогнепального поранення, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат родичів Кушнарьова: "А чи був рикошет?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути