четвер, 16 травня 2019 15:56

500 рибалок на човнах перекрили Дунай
3

Фото: https://hromadske.radio/

Близько 500 рибалок пікетували, перекривши своїми човнами річку Дунай у місті Вилкове на Одещині. Вони вимагали збільшити квоти на вилов дунайського оселедця. Акція тривала 15 хв. Утім, рибалки заявили: якщо їм не підуть на поступки, вони зроблять таку акцію безстроковою, про це повідомляє "Громадське радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали контрабанду цигарок на 22 млн грн

Вилов дунайського оселедця - головний промисел у Вилковому. Цю рибу продають всією Україною, а також експортують.

За словами учасників акції протесту, Держагентство рибного господарства заборонило ловити рибу, оскільки нібито вичерпані всі квоти на вилов. Йдеться про 400 т.

Рибалки ж стверджують: цьогоріч у дунайського оселедця був хороший нерест і риби багато. Крім того, зазначають, що браконьєри і рибалки з Румунії ловлять оселедець безперешкодно.

Українські рибалки вбачають у забороні намагання чиновників отримати хабара. Ще одна версія - лобіювання таким чином імпорту оселедця з Норвегії, який є головним конкурентом дунайського.

Під українським офісом транснаціональної компанії "Бунге" у Києві другий день проходить пікет ошуканих фермерів. Агровиробники звинувачують директора "Бунге Україна", громадянина Росії Дмитра Горшунова у створенні шахрайської схеми щодо заволодіння зерновими на суму $200 млн.

Зараз ви читаєте новину «500 рибалок на човнах перекрили Дунай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути