середа, 06 червня 2007 11:05

4050 тисяч дерев засохли від гербіцидів на Сумщині

Прокуратура Білопільського району Сумської області порушила кримінальну справу за фактом знищення 4050 тис. дерев у результаті обприскування полів гербіцидами.
Як повідомляла старший помічник прокурора Сумській області з питань нагляду за дотриманням природоохоронного законодавства Оксана Мудрова, шкода навколишньому природному середовищу в результаті знищення дерев перевищує 750 тис. грн.
"Перевіркою встановлено, що полезахисні лісосмуги, у яких знищені дерева, розташовані поряд з полями, які знаходяться в оренді ДП "Нафком-Агро", і у вересні 2006 року оброблялися гербіцидами шляхом авіаційного обприскування з метою знищення на них бур"яну. При цьому гербіциди потрапляли і на ті полезахисні лісосмуги, у яких виявлені знищені дерева", - йдеться у повідомленні прокуратури.
Серед знищених дерев - берези, ясени і дуби.
Кримінальну справу по даному факту направлено в Білопільський райвідділ УМВД України в Сумській області для організації досудового слідства, пише  Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «4050 тисяч дерев засохли від гербіцидів на Сумщині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути