Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 16:11

12 осіб отруїлися в кафе: серед них діти

12 осіб отруїлися в кафе: серед них діти
У с. Бузівка отруїлися 12 осіб. ФОТО: ЕСПРЕССО

12 осіб, з них 3 дитини з попереднім діагнозом "гостра харчова токсикоінфекція середнього ступеня важкості" шпиталізували 23-24 червня до Жашківської центральної районної лікарні.

22 червня постраждалі святкували день народження у кафе "Центральне" селища Бузівка. Загалом там були 35 відвідувачів, повідомляє управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській обл.

Заклад перевіряють і беруть проби питної води, готових страв, гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різко збільшилася кількість хворих після купання в озері

"Під час перевірки виявили грубі порушення санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Зокрема, заклад не зареєстрований, немає виробничих приміщень, відсутні умови для дотримання технології приготування і зберігання готових страв, миття столового і кухонного посуду, правил особистої гігієни, дезінфекційних засобів, об'єкт не під'єднаний до мереж водопостачання і каналізування, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, холодильного і технологічного обладнання, інвентарю, не пройдені профілактичні медичні огляди, гігієнічне навчання персоналом, відсутні супровідні документи на сировину, харчові продукти та ін.", - йдеться у повідомленні.

Роботу кафе тимчасово призупинили.

Поліція Луганської області розпочала з'ясування обставин масового отруєння людей у Рубіжному. Там до інфекційного відділення лікарні потрапили 18 осіб.

Зараз ви читаєте новину «12 осіб отруїлися в кафе: серед них діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути