Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2018 02:24

Алкомарафон: як правильно пити в новорічну ніч

Щоб не шкодувати про вжитий у новорічну ніч алкоголь, не обов'язково повністю відмовлятися від спиртного. Можна споживати з розумом.

Поради та лайфхаки, які допоможуть обійтися без похмілля на свята опублікувало радіо Максимум.

1. Почніть пити заздалегідь

Не варто вливати в себе алкоголь за місяць до свят. А от прийняти невеликий "аперитивчик" перед застіллям – самий раз.

Вчені довели, що якщо за деякий час до застілля прийняти невелику дозу, то в організмі активізується захисний "протиалкогольний" механізм.

Починайте пити не пізніше ніж за 2 години, але не раніше, ніж за 5 годин до застілля.

2. Пийте невеликими порціями

Це потрібно для того, щоб прискорити переробку алкоголю організмом. Келих шампанського за 20 секунд під час бою курантів – це, звичайно, добре. Однак такі маніпуляції заподіюють величезний стрес організму.

3. Пийте воду

Пийте звичайну мінералку, бажано без газу. Споживайте її в великих кількостях – або розбавляйте сам алкоголь, або щедро запивайте водою кожен випитий келих.

З вживанням алкоголю відбувається неправильний перерозподіл рідини в організмі: у кровеносній системі настає зневоднення, а в тканинах утворюються набряки. Все це призводить до похмілля, через яке ми потім страждємо наступного дня.

Автор: Новини Вінниці
  Вчені довели, що якщо за деякий час до застілля прийняти невелику дозу, то в організмі активізується захисний "протиалкогольний" механізм
Вчені довели, що якщо за деякий час до застілля прийняти невелику дозу, то в організмі активізується захисний "протиалкогольний" механізм

4. Пийте повільно

Наш організм здатний безболісно і навіть з користю переробляти чітко визначену кількість алкоголю. Це не більше ніж 50 грам міцних напоїв і 100 грамів сухого вина, випитих повільно. Тому робіть великі інтвервали в процесі застілля, випиваючи по 30-50 мл міцного напою, як мінімум, через півгодини після попереднього прийому.

5. Забудьте про солодке

Це стосується як солодких газованих напоїв, так і цукерок, тортиків і шоколадок. Алкоголь швидше всмоктується в кров з газами, саме тому шампанське або "віскі-кола" вважаються одним з найбільш "небезпечних" напоїв.

Що стосується солодощів, то у випадку з тортиками організм починає розщеплювати жирні солодощі, відкладаючи розщеплення алкоголю на потім. У підсумку – викид інсуліну в кров, швидке сп'яніння і жорстоке похмілля, оскільки організм встиг отруїтися токсичними речовинами через алкоголь. Шоколад у поєднанні з алкоголем дуже боляче б'є по підшлунковій. Алкоголь і без того навантажує підшлункову, викликаючи короткочасні спазми, а шоколад може заблокувати деякі протоки, внаслідок чого виникає запалення і навіть панкреатит.

6. Закусуйте

Сп'яніння, найшвидше настає на голодний шлунок. Тому їжте. Однак не все підряд. Вчені стверджують, що в поєднанні з аклоголем вживати можна далеко не всю їжу. Наприклад, білкову їжу, зокрема, різне м'ясо, поєднувати з солодкими настоянками або десертними винами гастроентерологи не рекомендують: буде утруднена секреція шлункового соку, через що м'ясо "проскочить" через шлунок і впаде в кишківник не перетравленим. Це, звичайно, не похмілля, але на ранок вас чекає бурчання і коліки в животі.

Автор: Фишки.нет
  Віддавайте перевагу нежирній білковій їжі, печеним або вареним овочам, а також зелені
Віддавайте перевагу нежирній білковій їжі, печеним або вареним овочам, а також зелені

Віддавайте перевагу нежирній білковій їжі, печеним або вареним овочам, а також зелені. Усе це максимально ефективно виводить токсини з організму. Водночас фахівці не рекомендують їсти страви з часником, хроном, цибулею, гірчицею, перцем і оцтом. Це уповільнює окислення алкоголю. Крім того, гострі закуски в поєднанні з алкоголем можуть призвести до опіку слизової шлунка або стравоходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як вберегти печінку під час свят

7. Не сидіть на одному місці

М'язи працюють, організм збільшує споживання енергії, токсини краще спалюються, алкоголь швидше "йде" з крові. Тому більше рухайтеся, танцюйте, беріть участь в конкурсах. Вийдіть на вулицю побігати по снігу чи просто погуляйте на свіжому повітрі.

Автор: YouTube
  Не сидіть на одному місці
Не сидіть на одному місці

Більшість українців новорічну ніч проведуть вдома, а на святковий стіл витратять 1752 гривні.

Такі дані випливають з опитування фонду "Демократичні ініціативи" і Центру Разумкова. Про це на конференції "2018-й: підсумки і прогнози" розповіла директор фонду Ірина Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Алкомарафон: як правильно пити в новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути