понеділок, 24 червня 2019 18:24

Підрахували кількість матюків, що вживали космонавти під час польоту на Місяць

Підрахували кількість матюків, що вживали космонавти під час польоту на Місяць
У NASA підрахували кількість матюків космонавтів під час подорожі до Місяця Фото: deswal.ru

Космонавти американської програми висадки на місяць "Аполлон" 1969-го Томас Стаффорд, Джон Янг та Джин Сернан за час свого польоту вжили 230 непристойних слів. Таку кількість нарахували в NASA за допомогою стенограми.

Згідно з нею, астронавти вжили слово shit - "лайно" - 157 разів. Різні варіації слова damn - "чорт" - 60 разів. Найчастіше вони вживали лайку для емоційного опису того, що відбувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 110 кг каміння зібрали під час висадки на Місяць

Наприклад:

"Чорт забирай, ти бачиш Місяць? Ми тут!" або "Так, лайно, так, дитинко, дозвольте мені просто поставити вам питання", повідомляє The Daily Mail.

1969-го непристойні висловлювання викликали гостру реакцію з боку релігійних спільнот у США. Наступну експедицію попросили бути обережною у своїх висловах. Учасники місії "Аполлон-11" разом з Нілом Армстронгом лаялися всього 15 разів.

1961-го стартувала космічна програма "Аполлон" для здійснення першої пілотованої висадки на Місяць. Вона завершилася 1975-го. Президент Джон Кеннеді 1961 року поставив за мету досягти Місяця, і вона була досягнута 20 липня 1969-го. Астронавти Ніл Армстронг і Базз Олдрін під час місії Аполлон-11 висадилися на поверхню супутника Землі. Аполлон-17 - остання пілотована висадка на Місяць.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували кількість матюків, що вживали космонавти під час польоту на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути