Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2019 12:40

Лайка може бути ознакою психічного розладу

Лайка може бути ознакою психічного розладу
Люди з синдромом Туретта часто матюкаються. Фото: wz.lviv.ua

Часте використання матюків може бути ознакою психічної хвороби Туретта.

Ця хвороба змушує людину рухатись і видавати звуки незалежно від власної волі. При цьому хворий може матюкатися, повідомляє "Країна здоров'я".

Група вчених Єльського університету встановила, що понад 10% пацієнтів із синдромом Туретта намагалися впоратися зі своїми емоціями. Хвороба розвивається з певною періодичністю, і коли люди відчували наближення нападу, то намагалися піти в відокремлене місце, щоб нікого не образити словами.

90% пацієнтів зізналися, що після нападів нецензурної лайки починають почуватися краще. Ні в одного з пацієнтів із хворобю Туретта не виявлено розумових відхилень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директора підприємства оштрафували за лайку

Причиною захворювання є підвищена концентрація гамма-аміномасляної кислоти в області мозку, що відповідає за моторику. Нейромозкові структури пригнічують активність тих ділянок мозку, в яких відбуваються імпульси. Це стає причиною активності та вигукування спонтанних фраз.

На сайті Верховної Ради опублікували текст закону про протидію лихослів'ю. Авторкою документа є нардепка Ольга Богомолець. Вона пропонує встановити штрафи за нецензурну лайку в публічних виступах, матеріалах у мережі та в ефірі телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Лайка може бути ознакою психічного розладу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути