четвер, 13 травня 2021 16:15

Вірили, що одужає: Вікторія Бондар місяць прожила з ниркою матері

Вірили, що одужає: Вікторія Бондар місяць прожила з ниркою матері
Вікторія Бондар шість років була на гемодіалізі. До лікарні їздила тричі на тиждень. Фото: Facebook

У Дніпрі померла 41-річна Вікторія Бондар. Місяць тому жінці пересадили нирку. Донором стала її мати.

"Останні шість років Вікторія була на гемодіалізі. Трансплантацію їй зробили в обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Нирка прижилася. Ми всі раділи разом із нею. Вірили, що нарешті вона одужає. Лікарі прописали Вікторії жорстку дієту. Вона її дотримувалася. Була весела, бадьора. А потім з'їла те, чого не можна було. Зовсім трішечки. Почалося запалення шлунка, на яке спочатку не звернули уваги. Це привезло до незворотних наслідків. Їй видалили частину шлунка. Однак запалення перекинулося й на інші органи. Всі вони були вражені. Вікторію довелося підключити до апарату штучної вентиляцій легень. Її серце не витримало", - розповіла Gazeta.ua волонтерка Катерина Головачова.

Вікторія Бондар раніше працювала продавцем меблів. Потім відкрила точку з продажу одягу. Останні роки вела домашнє господарство. Виховувала свою доньку від першого шлюбу та сина другого чоловіка від його першої дружини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пересадили нирку жінці із донорським серцем

"Вікторія все життя випромінювала позитив і раділа життю. Мала богатирську силу: на руки могла підняти не тільки мене, а й здорових чоловіків. Тільки близькі знали, наскільки вона хвора. До пересадки нирки тричі на тиждень їздила до лікарні на гемодіаліз. А у вільний від цієї страшної процедури час екстравагантно вдягалася, робила зачіску і макіяж. Була весела й життєрадісна", - розповіла Катерина Головачова.

У столичному Інституті серця не стало Сергія Ганзі з міста Обухів на Київщині. Помер від коронавірусу. Останні роки боровся із захворюванням легень. Два роки очікував трансплантації в індійському місті Ченнаї. П'ять днів не дожив до 38-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Вірили, що одужає: Вікторія Бондар місяць прожила з ниркою матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути