понеділок, 24 вересня 2018 13:14

Помер один із засновників Нью-Йоркської групи

Помер один із засновників Нью-Йоркської групи
У США помер український поет, професор Іллінойського університету 83-річний Богдан Рубчак. Фото - facebook.com/bohdan.rubchak

У США помер український поет, професор Іллінойського університету Богдан Рубчак. Йому було 83 роки. Про це повідомив письменник Василь Махно із посиланням на дружину померлого - Мар'яну Рубчак.

"Богдан Рубчак помер у нью-джерзійській лікарні. Був одним із творців Нью-Йоркської групи, поет особливого мелосу в українській поезії, глибокий знавець літератури, ерудит, богемник, просто мій старший приятель, з яким протягом майже десятиліття дружив. Ця дружба була мені за честь. Останні роки Богдан із дружиною мешкав у Бунтоні, Нью-Джерзі. Його будинок і серце були відкриті до світу, він знав ціну словам і вмів, як чародій, їх оживляти", - розповів Махно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла уповноважена з прав людей з інвалідністю Раїса Панасюк

Рубчак 1943-го з батьками виїхав до Німеччини, де помер його батько. Богдан залишився в таборі переміщених осіб у Діллінгені, за кілька років виїхав з матір'ю до США.

Пішов із життя чи не найстаріший український прозаїк, відомий публіцист, кінематографіст, учасник Другої світової війни, лауреат Шевченківської премії, почесний громадянин міста Миколаєва Олександр Сизоненко. Йому мало виповнитися 95 років.

Зараз ви читаєте новину «Помер один із засновників Нью-Йоркської групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути