Ексклюзиви
пʼятниця, 01 листопада 2019 06:11

Суд змусив провідників перейти на українську

Львівський апеляційний суд визнав незаконними дії провідників Одеської залізниці, які відмовилися обслуговувати пасажира державною мовою. Позов на них подав 36-річний львів'янин Ярослав Попович.

— Спочатку зверталися до керівництва Укрзалізниці. Просили, щоб її працівники користувалися на роботі державною мовою. Підприємство відповіло, що примушувати переходити на українську не можуть, бо це вважатиметься дискримінацією, — розповідає громадський активіст Святослав Літинський, 36 років. — Тоді склали позовну заяву. В ній повідомили про конфлікт із провідником, який стався влітку 2018-го. Брали участь у засіданнях. Ми перемогли. Суд змусив зробити те, про що ми просили по-людськи.

Громадські активісти планують простежити за потраплянням рішення суду до керівників Укрзалізниці. Ті мають видати наказ про обов'язкове користування українською мовою у всіх потягах.

Зараз ви читаєте новину «Суд змусив провідників перейти на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути