Ексклюзиви
пʼятниця, 27 вересня 2019 05:55

Професора звільнили за ставлення до мови

Студентка Міжрегіональної академії управління персоналом у Києві 31-річна Поліна Кравченко обурилася позицією щодо української мови та державності викладача Віктора Колпакова, 67 років. Вона написала про його антиукраїнську лекцію у "Фейсбук".

"Цей "учитель" розповідає, що мови нашої вже й так немає і вона нам не потрібна, — повідомила Поліна Кравченко. — Нібито маємо повернути союз із Росією, бо то сильна держава з хорошими зарплатами. Спочатку я посміхалася, а потім спробувала заперечити. Він відреагував лайкою: "Я военный, я полковник, я приказываю тебе — пошла вон!" Я плачу кошти за навчання і тому відмовилася виходити. Професор тим часом став кричати до хлопців із групи: "Вытащите эту хамку отсюда силой!" Група не рухалася, я ледь стримувала сльози".

Виявилося, що Віктор Колпаков навчався у російських вузах. В академії провели перевірку, яка підтвердила його антиукраїнські погляди. Наступного дня професора відсторонили від роботи.

— Він намагався виправдатися, що його провокували і тому погарячкував. Хоч як би там було, його позиція шкідлива для всієї академії, і ми його звільнили, — повідомив ректор 67-річний Микола Курко.

Викладача внесли до бази ворогів України "Миротворець". Його діяльність називають "злочином проти національної безпеки".

Зараз ви читаєте новину «Професора звільнили за ставлення до мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути