Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2007 16:08

Жінка-карлик Валентина Коваленко: "Я змогла вижити серед високих людей!"

Киянка Валентина Коваленко, 60 років, — інвалід дитинства. Через спадкову хворобу виросла на один метр. Але на прожиток заробляє сама. Плете дитячі капці — пінетки й шапочки.

У суботу й неділю виносить їх на столичний речовий ринок Троєщина. Стає перед входом.

— Плести мене навчила мама, — каже Валентина. — На мій зріст важко знайти підходящу одежу. Отак сама собі почала плести речі. А взуття купую в дитячому відділі.

За день жінка продає 2–10 пар пінеток. Просить за них 15–30 грн залежно від розміру. Шапочки — по 16. На пару дитячих капців треба менше одного мотка пряжі. Ангорську вовну Валентина купує по 7 грн за моток, мохер — по 12.

— Плету в дві нитки — мохеру та ангори, щоб не кошлатилися й не збігалися, — каже Валентина. — Улітку за день роблю по дві пари. Тепер виношу продавати.

Жінка живе біля станції метро Святошин. На Троєщину їде метро та трамваєм. На високі східці Валентині піднятися важко. Їй допомагають пасажири.

— Буваючи на ринку, бачила, що інші торгують, — каже Коваленко. — Вирішила, що я теж зможу. І таки змогла вижити серед високих людей!

Зараз ви читаєте новину «Жінка-карлик Валентина Коваленко: "Я змогла вижити серед високих людей!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути