Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 15:33

За другу дитину штрафують на 7 тисяч доларів

Щороку населення Китаю зростає майже на 100 млн. Щоб обмежити народжуваність, там запровадили державну програму "Одна сім"я — одна дитина".

За її порушення накладають штраф 50 тис. юанів, близько $7 тис. У Пекіні, столиці Китаю, середня зарплатня становить 1,5 тис. юанів, $200. Мало хто ризикує народжувати другу дитину. Держава позбавляє її права ходити в дитсадок та навчатися у вузах.

Головними порушниками традиційно вважають селян. Їм завжди потрібні робочі руки. Не зважають на заборони й кінозірки, бізнесмени та спортсмени. Приміром, у сім"ї футболіста Хао Хайдуна, 28 років, двоє дітей. Спортсмен заробляє понад 5 млн юанів на рік — більш ніж $700 тис. Двох дітей хоче й найбагатша жителька Китаю, 26 річна Янь Хюянь. Статки, які журнал "Форбз" оцінює в $16 млрд, вона отримала від батька. Той заробив їх на будівництві житла.

Штрафи для заможних громадян китайські урядовці підвищать у кілька разів. Також їх вноситимуть у "чорні" списки для заборони видачі кредитів.

В Україні 2006 року проживало 46,9 млн громадян. Наприкінці 2007-го населення скоротилося на 505 тис. осіб. Тому за народження дітей українцям виплачують грошову допомогу. За першу дитину — 12,2 тис. грн, за другу — 25. За третю та наступних — по 50 тис.

Зараз ви читаєте новину «За другу дитину штрафують на 7 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути