четвер, 22 травня 2008 19:18

За страховками отримують по 500 гривень

За страховими договорами колишнього Держстраху СРСР виплачують відшкодування. Їх можуть отримати спадкоємці застрахованих осіб, які померли в 2005–2008 роках.

В Оболонській філії страхової компанії "Оранта", що на столичній вул. Тимошенка, щомісяця розглядають 7–8 подань. Виплати провадять лише за договорами страхування життя. Якщо померлі були застраховані від нещасного випадку або страхували дітей до повноліття чи весілля, компенсацію не надають.

Відшкодування виплачують й інші правонаступники Держстраху — компанії "Астарта", "Дніпро", "Орадон", "Оранта-Лугань" і "Оранта-Січ". Оформляють їх за місцем проживання. Також можна звернутися у відділення, де померлий уклав договір.

Спочатку треба принести договір страхування життя. За своєю базою даних працівники перевіряють, кого застрахований заявляв нащадком на випадок смерті. Після того спадкоємець пише заяву на виплату, подає ідентифікаційний код, свідоцтво про смерть застрахованого та ксерокопію.

Кияни отримують виплати впродовж двох тижнів після оформлення. В інших містах — довше. На 2008 рік передбачено 10 млн грн. Видають із розрахунку 1,05 грн за 1 крб у межах залишку за вкладом. Але не більше 500 грн.

— Спадкоємцям, які з 2005 року вже отримували компенсацію, цього року виплат не передбачено, — каже Альона Кулакова, керівник прес-служби компанії "Оранта".

Зараз ви читаєте новину «За страховками отримують по 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути