Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 05:50

За пропущені дзвінки й повідомлення штрафували

Автор: Мирослава Бондаренко
 

— Викладав комп'ютерні технології в одному з вузів. Умов для роботи не було. Комп'ютер старий, стіл 30 років не ремонтували. Аудиторії холодні, сиділи в куртках і рукавицях, — розповідає 27-річний Віктор Шевчук із Житомира.

— Зарплата була трохи вища мінімальної. Працював шість днів на тиждень по 6 годин. Вів пари, розробляв і щороку оновлював наукові, робочі програми, готував варіанти тестових завдань, лабораторних робіт, білети для іспитів. Часто працював у вихідні, відпустки та й практично весь вільний час. Бувало, керівництво змушувало викладачів садити дерева. Вирішив звільнитися. Зараз займаюся програмуванням. Зарплата зросла вдвічі. Назад повертатися не хочу. Від університетських порядків тхне Радянським Союзом.

— Звільнилася через графік роботи, бо більше не могла понаднормово працювати, — каже 27-річна Катерина Данилюк із Києва.

— Працювала у фірмі, де писали на замовлення есе, дослідницькі роботи, дипломні. Клієнти були зі США, Британії, Китаю та інших країн. Переважно — студенти. Мене два роки офіційно не оформляли. Потім взяли у штат. Всього я працювала там майже чотири роки. Зарплата залежала від кількості змін. Уночі платили до 35 доларів, удень — до 25. За місяць виходило майже 400 доларів. В "гарячі сезони" — кінець вересня — початок грудня та кінець лютого — початок червня, працювала з 22:00 до 7:00. Такий режим погано впливав на здоров'я й життя. Зарплати не вистачало, бо знімала квартиру, допомагала батькам. Не було можливості відкладати, подорожувати. Також не влаштовували умови. За будь-яку помилку штрафували. Не мала офіційного обіду, перерв. Їла на робочому місці, бо не можна відволікатися від листування з клієнтами. Штрафували за пропущені дзвінки й повідомлення в чаті. Навіть якщо в цей час ходила до вбиральні. У вихідні начальник телефонував, просив виконати роботу. Якщо пропустила дзвінок, штрафував. Ініціатива не цінувалася. Не отримувала нових знань, робила однотипні речі. Зараз працюю в ІТ-компанії, теж спілкуюся з клієнтами. Роботою задоволена. Щодня вдосконалююся. Довелося перевчатися спілкуватися з людьми. Бо раніше мала справу зі студентами, а зараз це — представники бізнесу. Зарплата зросла вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «За пропущені дзвінки й повідомлення штрафували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути