понеділок, 18 лютого 2008 16:06

За день продають сто букетів пролісків

Автор: фото: Інна УДОВЕНКО
  Жителька Алушти Ольга Лисова (праворуч) торгує пролісками біля столичної станції метро Лівобережна. Каже, що квіти вирощує на грядці перед будинком
Жителька Алушти Ольга Лисова (праворуч) торгує пролісками біля столичної станції метро Лівобережна. Каже, що квіти вирощує на грядці перед будинком

У День святого Валентина в столиці торгували пролісками. 61-річна Ольга Лисова привезла кілька коробок із Алушти. Продавала їх біля столичної станції метро Лівобережна. Букетики по 5 грн швидко розкуповують.

— Раніше возила проліски до Москви, тепер у Київ, — каже. — На узгір"ї біля Алушти є ліс, там на галявинах пролісків — тьма.

Жінка запевняє, що першоцвіти зриває акуратно, не пошкоджуючи коріння. Щоб не зав"яли, тримає у воді.

— З лісу приношу тільки частину, багато пролісків у мене на грядці під будинком росте, — запевняє Лисова. — Вони розмножуються цибулинками, як тюльпани. Ви садили коли-небудь тюльпани? Я їх принесла з лісу. За кілька років ціла грядка розрослася. Хочете, я вам на 8 березня привезу цибулинок. Розведете підсніжники на дачі.

Киянка Надія Михайлівна, 82 роки, торгує пролісками біля станції метро Петрівка. У неї букет із 30 квіток коштує 6 грн. Запевняє, що 20 років вирощує їх у теплиці біля власної хати на Пріорці.

— Під плівкою вони проростають швидше, люблять сонце, — каже жінка. — Кілька разів пригріє — вони й зацвітають. Принесете додому, обріжте кінчики і поставте у воду. Раз на день кидайте шматочки льоду. Тоді букетик стоятиме кілька тижнів.

На День святого Валентина Надія Михайлівна продала понад 100 букетів.

— Перед тим цілий день обмотувала їх нитками, — каже.

Зараз ви читаєте новину «За день продають сто букетів пролісків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути