Ексклюзиви
середа, 28 березня 2007 16:41

Водії на своєму "Ікарусі" щодня заробляють 700 гривень

57-річний Володимир Хіль і 54-річний Володимир Вітюгов із Черкас більше 30 років пропрацювали водіями у Черкаському АТП. Після розпаду Союзу підприємство почало занепадати. Чоловіки удвох викупили автобус "Ікарус", зареєструвалися приватними підприємцями. І виграли тендер на перевезення пасажирів за маршрутом Черкаси—Монастирище.

— Щодня робимо одну ходку в Монастирище і назад у Черкаси. Виїжджаємо о сьомій ранку. В один бік їхати більше п"яти годин. Монастирище — найвіддаленіший район Черкащини, до нього 260 кілометрів. Білет із обласного центру до Монастирища коштує 35 гривень. Саме до райцентру набирається не дуже багато пасажирів. Але ми їдемо через кілька районів і зупиняємося по дорозі в усіх селах. Їх по маршруту до тридцяти набереться, — розповідає Володимир Хіль.

За один день узимку компаньйони мають 700 грн виручки. Улітку, коли городи та відпустки, заробіток буває удвічі більшим. Половину грошей віддають на податки, запчастини й пальне. Щодня треба заправити автобус на 600 грн.

— Але ціни на квитки не піднімаємо. Графік руху нашого "Ікаруса" люди вже добре знають. Автобус усю дорогу не пустий. Комусь треба в місто на базар, комусь — до іншого села родичів відвідати. По селу беремо одну гривню, — каже Хіль. — Ми б хотіли купити автобус "мерседес". Він комфортніший. Але нам не по кишені такий, навіть беушний. Дворічний коштує 200–300 тисяч євро. А про новий немає чого й мріяти — удвічі дорожчий. Плануємо взяти у кредит новий "Богдан". Він обійдеться у 220 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Водії на своєму "Ікарусі" щодня заробляють 700 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути