вівторок, 03 листопада 2015 05:45

Валовий внутрішній продукт виріс на один відсоток

У третьому кварталі валовий внутрішній продукт (сумарний обсяг виробництва товарів та послуг за певний період. — "ГПУ") в Україні виріс на 1%, повідомляє голова Нацбанку Валерія Гонтарева, 51 рік:

— Пам'ятаєте, яке безпрецедентне падіння було торік, у першому і другому кварталах цього року? 2014-го ми втратили 30 відсотків депозитів. Плюс — війна, витрати на військовий бюджет, що ніде не були передбачені. Плюс — газ, який нічим було оплачувати, але ми це пройшли. У третьому кварталі ростемо — є 1 відсоток.

— Економіка перестала падати. Щодо зростання ВВП, то сприяв цьому і сезонний фактор. Третій квартал — це період збирання врожаю. Зросли обороти в торгівлі, — каже економіст Борис Кушнірук, 49 років. — Для стимулювання зростання економіки зараз найбільше може зробити Нацбанк. Бо дії уряду — середньо- та довгострокові. Наприклад, від введення прозорої системи закупівель результат буде помітний через півтора-два роки. НБУ мусить пом'якшити грошову політику і знизити відсоткову ставку. Нинішні ставки не дають підприємствам можливості залучати кредити, гальмують попит. У четвертому кварталі економіка України також зростатиме.

Зараз ви читаєте новину «Валовий внутрішній продукт виріс на один відсоток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути