Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 16:35

У супермаркетах овочі дешевші

— Пішла на ринок і обрадувалася, — каже киянка Ольга Буденчук, 27 років. — Купила капусту по півтори гривні, моркву і буряк — по 2 гривні. Тиждень-два тому все було дорожче.

На вихідних Ольга скуповувалася в селян, що торгують городиною на тротуарі вул. Курської. Це на столичному житломасиві Першотравневий.

На Лук"янівському ринку теж знизилися ціни. Пенсіонерка Антоніна Іванівна продає картоплю. Велика в неї по 3 грн/кг, менша — 2,5 грн.

— Бери, доцю, картопля чиста, як яйце, — умовляє продавчиня. — Я з Броварського району, усе зі свого городу. Скоро весна, то картоплю треба спродати. Місяць тому я продавала по 4 гривні.

У столичних супермаркетах ціни часто нижчі. Приміром, у "Сільпо" кілограм білокачанної капусти коштує 0,99 грн, цибуля по 1,15 грн/кг. А морква — від 2 грн. Це на 50–80 коп. дешевше, ніж на ринках. Яблука з українських садів на київських базарах продають від 3,5 грн. Загалом ціни на 30–50% нижчі, ніж торік. Приміром, капусту 2008-го продавали по 2 грн/кг і вище.

— До весни завжди ціни знижуються, — розповідає Марія Колесник, 32 роки, із консалтингової компанії "ААА". — Зараз на ринку надлишок продукції, тому ціни падають. Виробники хочуть продати все до початку нового сезону, а особливого попиту немає.

Зараз ви читаєте новину «У супермаркетах овочі дешевші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути