Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 06:10

У декрет ходять на чотири місці

41-річний Богдан Борисюк із Хмельницького 15 років із сім'єю мешкає в бельгійському Брюсселі. З дружиною Анастасією виховують двох доньок — 13-річну Марту та Анісію, 5 років.

— У Бельгії державних садків мало, лише для бідних родин. Декрет у жінки триває чотири місяці. Після цього постає питання — куди віддати дитину? — каже Богдан. — Є багато приватних садків, але вони дорогі. Середньостатистичний чоловік у Бельгії отримує 2–2,5 тисячі євро, жінка — 1,5–1,8 тисячі. Дитсадок коштує приблизно 600 євро. Ми водимо Анісію до жінки, яка у декретній відпустці. Крім своїх двох дітей, ще няньчить четверо чужих. За одну бере 300 євро. Просить приносити продукти. Дружина познайомилася з нею в супермаркеті. Віддали няні доньку, коли їй було 6 місяців. Анісія до 2 років харчувалася материнським молоком. Директор фірми, де працювала дружина, відпускав її годувати. Для бельгійців — це святе.

Зараз ви читаєте новину «У декрет ходять на чотири місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути