вівторок, 27 січня 2009 16:57

Твердохліби зібрали у літрову банку 301 гривню 10 копійок

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Юрій Твердохліб перераховує дрібняки, що назбирав у літрову банку 2008 року. Додав 224 гривні й купив електричну пароварку
Юрій Твердохліб перераховує дрібняки, що назбирав у літрову банку 2008 року. Додав 224 гривні й купив електричну пароварку

— Це мій домашній банк, — 41-річний вінничанин Юрій Твердохліб показує наповнену монетами літрову банку. — Збирав їх вісім місяців. Наскладав 301 гривню і 10 копійок.

— Я завжди вважав, що найкращий банк — трилітровий, — сміється. — Спершу ми з дружиною почали "консервувати" гроші на закордонну поїздку. Порожню трилітрову банку я закрутив металевою кришкою, прорізав її, щоб кидати копійки. Скотчем приліпив етикетку: "Поїздка". Два з половиною роки кидали тільки жовті монети — усе, що ввечері було в кишенях. Інколи помагали гості. Наша копилка стояла на кухні на видноті. Ясна річ, усім було цікаво, чого то ми "консервуємо". Ну і свою полтину кидали. Коли у 2005-му заповнили три чверті банки, терпець урвався.

Твердохліб назбирав 900 грн. Доклав ще стільки ж і поїхав на тиждень до Німеччини.

— Потім багато з тих знайомих підхопили нашу ідею. Збирати гроші у трилітрову банку довго. Тому торік я взяв меншу, на літр, — веде далі.

Дрібняки Юрій здав у продуктову крамницю:

— Забрали все і просили ще приносити. У нас найбільше монет було по 25 копійок. То вони питали ще про десяти— й п"ятикопійчані.

Твердохліби додали до зібраної 301 грн ще 224 і купили електропароварку. У січні знову приготували літрову скарбничку. Подружжя вже склало 20 грн, ще не вирішило, що купить на заощадження.

— Усе одно ці копійки розійдуться куди попало, а от зібране в банку пустимо на щось корисне, — усміхається Юрій.

Зараз ви читаєте новину «Твердохліби зібрали у літрову банку 301 гривню 10 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути