Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 18:49

Телефонним диспетчером можна підробляти після роботи

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Людмила Саковська обраховує на комп’ютері вартість металопластикового вікна за розмірами, які по телефону їй повідомив клієнт. Для таких розрахунків фірма встановила на її комп’ютері спеціальну програму
Людмила Саковська обраховує на комп’ютері вартість металопластикового вікна за розмірами, які по телефону їй повідомив клієнт. Для таких розрахунків фірма встановила на її комп’ютері спеціальну програму

"Компанія приймає на роботу операторів сall-центру" — таких оголошень багато в газетах, які пропонують роботу. Обіцяють хорошу платню. Пробую влаштуватися.

— Це компанія з продажу ліків, — пояснюють по телефону. Питають про вік. — 46 років? На жаль, ви нам не підходите. Беремо людей до сорока.

Фірма "Оттопосилторг", яка приймає замовлення на товари з Німеччини, набирає операторів. Обіцяють 1400 грн на місяць. Їм потрібні лише дівчата. Бажано володіти німецькою. Як правило, оператори приймають по телефону замовлення чи консультують потенційних клієнтів.

— У мене чергують цілодобово три-чотири диспетчери, — розповідає астролог Сергій Варивода, 39 років. Він зареєструвався підприємцем. — Плачу їм по 10 гривень за кожного клієнта.

Спочатку Варивода приймав замовлення на автовідповідач. Але клієнтам не подобалося спілкуватися з магнітофоном, і вони часто кидали слухавки. Операторів (частіше їх називають диспетчерами) шукав серед студентів, інвалідів, домогосподарок і пенсіонерів.

Частіше пропонують працювати диспетчером удома. В оголошенні вказують домашній номер, на який дзвонять клієнти. Так невеликі фірми економлять на оренді офісів. Зручно й працівникам: у перервах між дзвінками можна поратися по господарству, не відходячи далеко від дитячої коляски. Тому жителька столичного Харківського житломасиву Людмила Саковська, 23 роки, вибрала такий режим. Жінка в декретній відпустці. Працює диспетчером  будівельної фірми. Приймає замовлення на пісок, щебінь, будівельні суміші та металопластикові вікна.

За цілодобове чергування платять понад 1,7 тисячі гривень

— У мене вдома є телефон і комп"ютер з Інтернетом, — розповідає Саковська. — Так що можу відповісти на будь-які дзвінки. На комп"ютері оформлюю замовлення й пересилаю електронною поштою на фірму.

По телефону киянин Віктор Петрук, 45 років, рекламує курси комп"ютерної грамоти для дітей. Фірма віддає чоловікові 5% з оплати клієнтів, які прийшли за його порадою. А от 49-річна Світлана Зайцева перестала чергувати на телефоні.

— Я працювала диспетчером телевізійної майстерні, — пояснює вона. — У рекламі дали мій хатній номер. За кожного клієнта платили по 5 гривень. Мені почали дзвонити незадоволені якістю ремонту,  виливали злість. І вдень, і пізно ввечері вислуховувала їх годинами. Після того я й відмовилася.

Найбільше дзвінків оператори приймають увечері. Тому на телефоні можна чергувати після основної роботи. Іноді фірми запрошують на цілодобове чергування. Платять понад 1,7 тис. грн на місяць. Відбирають говірких, з приємним голосом і щоб вільно розмовляли українською та російською.

Після кількох десятків дзвінків зрозумів: басовитому чоловікові після сорока, як-от я, влаштуватися диспетчером на хорошу зарплату — жодного шансу.

Зараз ви читаєте новину «Телефонним диспетчером можна підробляти після роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути