Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 21:04

Світлана Пацук заробила 10 тисяч гривень за кулінарні рецепти

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  М’яча з автографами футболістів збірної України Світлані Пацук вручив тренер Олег Блохін
М’яча з автографами футболістів збірної України Світлані Пацук вручив тренер Олег Блохін

35-річна Світлана Пацук із села Сновське Щорського району на Чернігівщині постійно виграє призи в різних акціях.

— Не везе в коханні, зате везе в грі — справді виграє багато, — підтверджують у сільраді.

Світлана зустрічає біля хвіртки. Неохоче веде до хати. Каже, що не прибрано. Кімнати заставлені побутовою електротехнікою. Попід стіною складені телевізор, DVD-плеєр, телефони. У кутку — комп"ютер. На підлозі — пакети із призами. На столі лежить стос газет. Жінка зганяє білих пухнастих котів із кушетки, запрошує присісти.

— Іграть начала у 2001-м, — розповідає суржиком. — Получила телефон із автоотвечіком від сигаретної марки "LM". За рік отримала телевізор. Одна фірма, "Євродирект", пропонувала купити в них п"ять позолочених речей. А за це обіцяли приз. Я взяла цепочки й кольця собі й племінникам. От мені й привезли телевізор. Зняли для реклами, як його вручають. Тепер пишуть, що ця фірма — кідалово. Люди взнавали мій телефон, дзвонили і приїжджали подивитися, чи справді виграла.

Позаторік до Світлани приїхав із Москви представник фірми, яка продає каву "Пеле".

— Я одразу виграла в них телефон, мікрохвильовку й домашній кінотеатр, — продовжує жінка. — Він не повірив, думав, що це фірмачі своїй людині призи списали.

Од фірми "Якобз" Пацук отримала сім чашок, від "Петровської слободи" — електрочайника. Ще одного чайника одержала від Бориса Бурди — за рецепт для його телепередачі. За участь у акції сигарет "Прима-Люкс" жінці дісталася кавоварка. Газета "Комсомольская правда" подарувала відеокамеру. "Факти" надіслали праску за анекдот.

— "Теленеделя" недавно запросила мене на вечерю із зірками, — хвалиться. — Я сфотографувалась із Чапкісом і Борсюком.

Світлана говорить, що далі райцентру їздить нечасто. Хіба що двічі-тричі на рік до Києва, на концерти або по призи. По дрібні не їздить, просить переслати поштою.

— Найдорожчий для мене м"яч із підписами футболістів української збірної. Я його отримала перед чемпіонатом світу в 2006-му, — ділиться жінка.

Телеканал ICTV пообіцяв його за точний прогноз результатів гри. У ресторані приз вручав Олег Блохін. Футбол Світлана любить ще змалечку, грала із хлопцями. Її ставили на воротах.

— У лотереї не граю, бо там мало шансів, — пояснює. — Більше люблю конкурси — віршик якийсь написати або рецепт.

Найбільше — 10 тис. грн — Світлані дісталося від "Галліни Бланки". Гроші дали за 10 надрукованих рецептів. Жінка купила комп"ютер. Перша на селі підключилася до Інтернету.

— У нас телефонна лінія древня, і одна сторінка грузиться дві-три хвилини, — скаржиться. — Я відкриваю одразу п"ять-шість вікон і пораюся собі по господарству. Доки помию миски, воно й загрузиться.

Подаю заявку в перший день акції. Тоді більше шансів узяти приз

Вісім років Пацук працювала листоношею.

— Зарплата мала, до райцентру добиратися ще треба. Коли захворіла мама, треба було доглядати. Я звільнилася. Мама вже померла, але я назад на роботу не вийшла. Бо простіше вигравати, ніж на таку роботу бігати. Ясно, раз на раз не припадає, але гривень 500 на місяць отримую, — розповідає.

Живе Світлана із батьком. Тримають корову, садять город. Родичі допомагають жінці.

— Як побачать десь якусь акцію, кажуть мені, — усміхається. — Приносять купони чи етикетки.

Грає колишня листоноша за своєю системою:

— Намагаюся подати заявку в перший день акції, — ділиться досвідом. — Тоді більше шансів виграти приз. Одночасно беру учать у багатьох розіграшах. Минулого тижня подала заявки на 15.

Пацук виграла передплату на вісім газет. По них слідкує за розіграшами. О дев"ятій вечора сідає за комп"ютер.

— Заходжу на кілька сайтів, — продовжує. — Десь проголосую, зароблю на косметику. Сайт "Призолов" читають такі люди, як я. Ділимося там новинами. Голосуємо одне за одного. Навіть бувалі гравці вважають мене везучою.

Тим часом до Світлани приходить листоноша. Принесла переказ на 50 грн і бандероль із брелоком соку "Капризон".

— Це вже шостий брелок. А гроші прийшли за рецепт, його надрукували в брошурі "Люблю готовить", — пояснює Пацук. — Я сама готую та фотографую страву мобільним телефоном із камерою, який теж виграла. Фото й текст надсилаю електронною поштою, із комп"ютера.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Пацук заробила 10 тисяч гривень за кулінарні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути