середа, 16 травня 2007 15:15

Сумська пенсіонерка заробляє на соцопитуваннях

56-річній сумчанці Оксані Пушкар подруга порадила підробіток — соціологічні опитування, які проводить обласне управління статистики.

— В управлінні мені пояснили, що треба їздити по селах і містах Сумщини, — розповідає пенсіонерка. — Дізнаватися, хто господар садиби, складати карту місцевості.

Спершу її з напарницею послали на триденні навчальні курси до Києва. Там були 54 такі працівники з усіх областей. Після курсів кожному вручили ліхтар, мобільний телефон "Нокія" із 50 грн на рахунку та компас. На проїзд видали по 675 грн.

— У Сумах в статуправлінні нам дали оцю книжку, — показує білу брошуру. — Тут розписані населені пункти та вулиці, які ми мали оглянути.

За півтора місяця Оксана Пушкар та її напарниця об"їздили 15 сіл та міст Сумської області. Усюди складали детальний план місцевості. Позначали вулиці, будинки, школу, сільраду і водонапірну вежу.

Питатимуть про ставлення до СНІДу

— Ідемо вулицею, заходимо в хату та питаємо, хто господар, — ділиться сумчанка. — Записуємо прізвище. Якщо на будинку нема номера, ставимо на огорожі хрестик: значить, ми тут були. Такі вимоги. У Шостці треба було обійти чотири багатоповерхівки. А в селі Пожня Великописарівського району — аж 17 вулиць.

Роботу закінчили 12 квітня. Списки господарів, плани місцевостей, ліхтарі та телефони здали в обласне управління. За роботу пообіцяли по 1925 грн. Одразу дали по 900 грн. Ще тисячу видадуть до кінця травня.

Це — медико-демографічне обстеження населення, пояснили "ГПУ" в Держкомстаті. По всій Україні оглянули 15 тис. домогосподарств. Другий етап проведуть у липні-серпні. Опитуватимуть людей віком від 15 до 49 років. Питатимуть про їхнє майно, членів сім"ї, якість харчування та освіту. Цікавитимуться і ставленням до СНІДу.

Охочим попрацювати треба звернутись до обласних управлінь статистики. Навчатимуть їх у Києві на двотижневих курсах. У кожну групу включатимуть по дві жінки й одного чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Сумська пенсіонерка заробляє на соцопитуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути