понеділок, 11 червня 2007 18:18

Столичне весілля сфотографують за 1 тисячу гривень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Сергій Кирпиченков (у центрі) фотографує весілля біля Палацу одружень на проспекті Перемоги. За фахом інженер-монтажник, працює в будкомпанії. Фотографом підробляє на вихідні. За 8 годин зйомки бере 500 гривень. За півтора місяці виїздив на чотири весілля
Сергій Кирпиченков (у центрі) фотографує весілля біля Палацу одружень на проспекті Перемоги. За фахом інженер-монтажник, працює в будкомпанії. Фотографом підробляє на вихідні. За 8 годин зйомки бере 500 гривень. За півтора місяці виїздив на чотири весілля

Киянин Олександр Гонтар, 30 років, одружуватиметься в липні. У Святошинському РАЦСі запропонували свого фотографа. За три години він робить 50 фото з церемонії, записує їх на комп"ютерному диску. Бере 750 грн.

Олександр відмовився: дуже дорого. Тоді рацсівці запропонували за 500 грн зробити 130 цифрових знімків і записати їх на диск. Молодята друкуватимуть фотографії самі. Дешевше замовити зйомку плівковим фотоапаратом. За три години роботи фотограф візьме 300 грн, за кожну наступну — по 75 грн. Замовники отримають лише плівки.

Палац одружень (Центральний РАЦС) на столичному пр-ті Перемоги за 30 фотографій розміром 18х24 см бере 850 грн. Там працюють лише фотографи приватної фірми "Блік". Знімки роблять в урочистій залі та знімальній кімнаті. Замовити 10 фото в салоні та 15 із церемоніального залу, розміром 10х15 см, можна за 625 грн. Два фотоальбоми без портретів молодят обійдуться у 500 грн. У ціну входить диск та альбом. Якщо замовляти два комплекти фотографій, третій роблять безплатно. Весільний портрет 30х40 см коштує 140 грн, два знімки — 220 грн.

Зазвичай за цифрову зйомку протягом дня столичні фотографи беруть 1200 грн. Замовникові дають диск, на якому півтисячі знімків, та два великих надрукованих фото. За 2,1 тис. грн, крім диска, надрукують на глянці 30 знімків розміром 20х30 см.

Якщо замовляти два комплекти фотографій, третій роблять безплатно

Дешевше бере 25-річний фотограф Олександр Турченюк — до 1000 грн. Щотижня він знімає два весілля.

— На другий день працюю на 25 відсотків дешевше, — каже Олександр. — Клієнти знаходять мене через Інтернет. Я беру задаток 150 гривень. Роблю до 700 знімків, потім обробляю їх на комп"ютері і записую на компакт-диск. Друкую на папері сорок найкращих і роблю з них альбом.

За додатковий альбом та диск фотограф бере ще 1000 грн. Якщо просять працювати після одинадцятої вечора, Олександр бере 50 грн на таксі. Фотографії видає за тиждень.

За зйомку прогулянки наречених напередодні весілля або дівич-вечора бере 150 грн у першу годину роботи і 10 грн — за наступну. На хрещення, день народження чи вечірку фотограф прийде за 100 грн/год. За зйомку хрещення у церкві треба вносити пожертву. У столичному Володимирському соборі — 10 грн. У греко-католицькій церкві Святого Василя на Вознесенському узвозі дозволяють знімати безплатно.

Молоде подружжя Гонтарів від послуг фотографа відмовилося. Дуже дорого, пояснює Олександр. Зняти весілля на цифрову камеру-"мильницю" попросили приятеля.

У професійних фотографів часто замовляють портрети.

— Звертаються дівчата, які збираються працювати в модельних агенціях, студенти театральних вузів і бізнесмени, — розповідає 26-річний фотограф Роман Горін. — За годину роботи в студії беру з них 250 гривень. За цей час виходять не більше як 3–4 вдалих знімки. Річ у тому, що треба правильно виставити світло, зробити багато кадрів, щоб уловити характер. А ті, хто знімаються вперше, поводяться скуто.

Фотостудію Горін улаштував у винайнятій квартирі.





Роблять знімки з відеокасет


Картку 10х15 см із фотоплівки столичні фотошопи друкують у середньому за 70 коп. Найдешевше — 30 коп. — беруть у кіоску "Агфа" на прохідній кіностудії ім. Довженка біля метро Шулявська. Друк із цифрових носіїв дорожчий на 20–30 коп.

Подарунковий календар із фото людини на тлі пейзажу або розкішного авто виготовлять в магазині біля метро Арсенальна. Ціна 10 грн.

Фото на документи коштують від 7 грн за 4 знімки розміром 4х6 см. Отримати їх можна наступного дня. Терміновий друк, за 10 хв., обійдеться у 12–16 грн.

У кіоску на вул. Мельникова друкують фотографії з відеокасет. За знімок 10х15 см беруть 4 грн, за 5х20 см — 20 грн. Фотографії редагують.

Фотокартки друкує автомат

У підземному торговельному центрі "Метроград", що під Бессарабською площею у Києві, працює фотоавтомат "Міцубісі". Друкує на папері фотографії з флеш-карт цифрових фотоапаратів. Фото на друк також можна передати з мобільного телефону по бездротовому зв"язку "блютуз".
Один знімок 9х12 см коштує 2 грн. Якщо друкувати понад 30 фотографій, обійдеться на 50 коп. дешевше. На автоматі можна відрегулювати яскравість і контраст, усунути ефект "червоних очей". Фото можна надрукувати чорно-білим або надати йому жовтого відтінку, "під старовину".

Зараз ви читаєте новину «Столичне весілля сфотографують за 1 тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути