Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2021 00:50

"Стежу, щоб учителі не вели уроків у піжамах"

Автор: фото надала Юлія Передрій
  Юлія Передрій відкрила онлайн-школу в польській столиці Варшаві. Найняла трьох викладачів. Вони працюють із дому
Юлія Передрій відкрила онлайн-школу в польській столиці Варшаві. Найняла трьох викладачів. Вони працюють із дому

24-річна Юлія Передрій із Запоріжжя відкрила онлайн-школу з вивчення польської мови у Варшаві. Живе там два роки.

— Коли закінчувала школу, батьки вмовили вступати до польського вузу. Спершу вчилася в Любліні. Торік закінчила магістратуру у Варшавському університеті. За освітою я лінгвіст. Мені було важко опанувати польську. В Запоріжжі спеціалізованих шкіл не було. У Польщі якщо не знаєш мови, влаштуватися на високооплачувану роботу не зможеш, — розповідає Юлія. — Перші роки в університеті багато перекладала, записувала незнайомі слова. Підробляла офіціанткою. Пізніше почала викладати англійську в мовній школі. Зрозуміла, що багато людей, які приїздять до Польщі, не знають мови. Вона подібна до української, але різні наголоси, вимова, інтонації. Спочатку почала викладати польську через інтернет, взяла кількох учнів. Охочих було багато, тому вирішила відкрити власну онлайн-школу.

Скористалася бізнес-інкубатором. Звернутися туди можуть іноземці, які легально живуть у Польщі. Надала бізнес-план. Організація допомагає зі сплатою податків, бухгалтерією, юридично підтримує. Мінус — так можна вести лише невелику справу. Але поступово розвивалася, набирала учнів. За рік відкрила товариство з обмеженою відповідальністю. Тепер сама відповідаю за податки й людей, яких беру на роботу. Маю в штаті трьох учителів. Основний критерій відбору — високий рівень знання мови. Індивідуальний урок коштує від 377 гривень. Якщо одразу купити курс, обійдеться дешевше. Триватиме два місяці. Оплата залежить від рівня, кількості уроків. Серед клієнтів — українці, білоруси, грузини. Також готуємо місцевих до державних іспитів із польської. Студентів не бракує. Люди розуміють — щоб розвиватися, потрібно знати мову.

Офісу онлайн-школа не має. Викладачі працюють із дому.

— У них має бути хороше світло, навушники й мікрофон. Стежу, щоб учителі не вели уроків у піжамах. Зарплата залежить від кількості учнів. Тому моє завдання — зацікавити йти навчатися до нас. Пропонуємо багато безкоштовної інформації. Наприклад, щотижня розсилаємо слова польською, тести. Студентів це заохочує вчитися, а викладачам збільшує заробітки.

Зараз ви читаєте новину «"Стежу, щоб учителі не вели уроків у піжамах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути