вівторок, 03 квітня 2018 07:35

Скільки триває ваш робочий день?

Олександр Прилуцький, 31 рік, дизай­нер із Черкас:

— Працюю у видавництві, маю ставку. Якщо виходжу на роботу у вихідні, то отримую подвійний оклад. Це прописано в українському законодавстві. До збільшення робочого дня ставлюся негативно. На мою думку, най­оптимальніший — 6–8 годин. За цей час можна встигнути виконати поставлені завдання. Працювати краще в офісі. Менше відволікаєшся й атмосфера робоча.

Петро Борщ, 58 років, електрик на підприємстві в Польщі:

— За годину отримую 14 злотих — це 108 гривень. Якщо така оплата буде в Україні, багато хто захоче працювати понаднормово. Але варто сказати, що за кордоном стежать за якістю роботи. Якщо ти працюєш багато, а від втоми починаєш допускати помилки, тебе відправлять відпочивати. У Польщі робочий день триває 12 годин. І оплата погодинна. Всі намагаються заробити більше.

Олександр Шевченко, 32 роки, робітник на заводі в Чехії:

— У Празі шліфую деталі на заводі, який виготовляє стріли для будівельних кранів. Робочий день — 12 годин, платять 100 крон за годину — 129 гривень. Графіком задоволений, бо приїхав заробляти гроші. Вдома мало де так платять, зазвичай дають ставку. З недоліків погодинної оплати — не можеш пообідати нормально, на лікарняний піти. Ідеальний робочий день — 8–10 годин. Більший не для кожної професії підходить. Працював зварником. 12 годин роботи очі не витримали б. Остання робота вдома — водій екскаватора на пункті прийому металу. Працював із восьмої ранку до 17:00. Часто викликали на вихідні, нічого за це не доплачували.

Владислав Кривченков, 20 років, спортивний журналіст із Харкова:

— Пишу про хокейний клуб "Динамо Харків". Дев'ять місяців, під час яких проходять матчі, можу працювати більш як 12 годин на день і без вихідних. Отримую 5–6 тисяч гривень зарплати. У деяких професіях довгий робочий день узагалі не потрібен. Думаю, не варто робити обмеження 8 годин у день, 40 — на тиждень. Кожен має право працю­вати, скільки йому потрібно. Теперішня робота з вільним графіком подобається більше. Раніше працював в офісі. Був прив'язаний до робочого місця. На обід було важко сходити. А зараз сам планую свій день, відповідно до гонорару, який хочу отримати.

Зараз ви читаєте новину «Скільки триває ваш робочий день?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути