Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 00:00

Шахраї просять оплату за два місяці

Протягом минулого року оренда житла в Україні подорожчала на 11%. Найбільше коштує в Києві, Одеській, Харківській, Львівській областях. Дешево зняти квартиру можна на Луганщині, Сумщині, Івано-Франківщині.

У грудні 2020-го найдешевшу квартиру у столиці орендували за 6700 грн у Деснянському районі, найдорожчу за — 25 200 грн на Печерську. По площі вони майже однакові — 46 і 44 кв. м.

— Практично всі хочуть орендувати дешеву квартиру, бажано біля метро чи ближче до центру, — каже 42-річний Сергій Курганов, генеральний директор рієлторського об'єднання "Простор". — Якщо прив'язуємося до бюджету, треба поступитися локацією. Наприклад, у Києві зняти нормальну однокімнатну квартиру біля метро за 8 тисяч майже неможливо. У кожному місті є орієнтир, що притягує орендарів. Це можуть бути навчальні та медзаклади, торгові центри, адміністративні будівлі, офісні приміщення. Якщо на перше місце ставимо розташування, то до бюджету потрібно додати від 500 до 2 тисяч гривень. Тоді можна обрати квартиру, що відповідатиме всім вимогам.

У певному районі будь-якого міста є стала ціна за об'єкт. І вартість оренди має їй відповідати. Ціну можуть трохи завищити чи занизити. Зазвичай люди насамперед звертають увагу на дешеві варіанти. Так можна натрапити на фейкові оголошення чи ­шахраїв. Перше — це пропозиції з привабливими фотографіями, текстом, "солодкою" ціною на квартиру, якої взагалі не існує. Коли люди телефонують за вказаним номером, їм кажуть, що житло щойно здали. Одразу пропонують щось інше. Тобто це реклама. Щодо шахраїв, то вони зазвичай запевняють — на квартиру велика черга. Обіцяють здати її саме вам. За це просять надіслати кошти за перший і останній місяць, підганяють.

Багато людей під час пошуку житла неправильно оцінюють власну платоспроможність. Наприклад, планують витрачати на оренду не більш як 8 тисяч. І підбирають варіанти з цією ціною. Але забувають, що ще доведеться платити за комунальні послуги, інтернет. Тобто в середньому оренда на місяць коштуватиме мінімум 9 тисяч. Також треба переконатися, що квартиру здають на той проміжок часу, що влаштовує. Що не буде додаткових платежів. Наприклад, людина знайшла квартиру в потрібному районі. Але під час зустрічі з господарем з'ясовується, що вартість вказана за перший місяць. Потім доведеться платити більше.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї просять оплату за два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути