четвер, 20 вересня 2018 15:17

Родина пасічників виготовляє крем-мед

Автор: ФОТО НАДАНЕ АНАСТАСІЄЮ КОНЮШОЮ
  Анастасія та Олексій Конюші з донькою Мирославою стоять біля власної пасіки в селі Бобриця Канівського району на Черкащині
Анастасія та Олексій Конюші з донькою Мирославою стоять біля власної пасіки в селі Бобриця Канівського району на Черкащині

- Я провчилася півроку в Луганську в університеті на економіста. Чоловік грав у футбольній команді "Луганська зоря". Перед початком війни ми поїхали до друзів у Київ. Назад вже не повернулися, бо вдома почалися обстріли, - розповідає 22-річна Анастасія Конюша. Із чоловіком 24-річним Олексієм започаткували сімейний бізнес із виготовлення крем-меду.

Родина мешкає в селі Бобриця Канівського району на Черкащині. Разом із батьками Олексія тримають пасіку - близько 200 вуликів. За два роки планують збільшити кількість бджолиних сімей до 1 тис.

- Спочатку жили в родичів у столиці, але там немає можливості тримати пасіку. Перебралися на Полтавщину зі свекрами. Вони приїхали з Луганщини, перевезли звідти й вулики. Оселилися в селі Стовбина Новосанжарського району. Там у нас народилася донька Мирослава. Згодом дізналися, що ідеальне місце для бджіл - Канівщина. Переїхали туди. Свекри винаймають житло, а ми живемо в друзів. Гуртом доглядаємо за пасікою. Досвід батьків чоловіка для нас, як енциклопедія.

Ідея виготовляти крем-мед виникла випадково. Побачила в інтернеті, що такий продукт в Україні роблять одиниці, і то з купованого меду. Ми вирішили, що будемо брати свій. Крем-мед готують за спеціальною технологією. Мед збивають довгий час, із перервами. Так він насичується киснем. Стає маслянистим, повітряним. Крем-мед зміцнює імунітет, корисний для серцево-судинної системи, нормалізує тиск, підвищує рівень гемоглобіну. І це не повний перелік його користі. Згодом плануємо додавати до меду трави, ягоди, спеції, шоколад і сухофрукти.

Ми з чоловіком виграли грант на розвиток сімейного бізнесу - 50 тисяч гривень. На них замовили в Польщі спеціальне обладнання для виробництва крем-меду. Якщо справа піде добре, розвиватимемо її.

Розливаємо мед у банки по 50, 100, 150 і 200 грамів. 150-грамова коштує 50 гривень. Хочемо збудувати цех для розливу. Наш продукт більше розрахований на забезпеченого покупця. У майбутньому плануємо продавати його в супермаркетах Черкас і Києва. Знаю, що крем-мед дуже популярний за кордоном. Будемо шукати вихід і туди. Також продаємо звичайний мед із горіхами та сухофруктами, свічки з воску ручної роботи.

Зараз ви читаєте новину «Родина пасічників виготовляє крем-мед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути