пʼятниця, 21 вересня 2018 00:50

Роботодавці оплачують мовні курси

— Українці їдуть на заробітки за кордон через вищі зарплати. Але працювати там доводиться більше — шість днів на тиждень, по 10–12 годин на добу, — говорить експерт ринку праці Тетяна Пашкіна, 45 років.

— Найпопулярніші — Польща, Чехія, Німеччина, Словаччина, Ізраїль, країни Прибалтики. Середні зарплати — 1–1,5 тисячі євро. Іноземні роботодавці, крім харчування та проживання, безкоштовно навчають заробітчан мов. Щоб ті могли швидше пристосуватися до життя в новій країні. Іноземні роботодавці зацікавлені, щоб трудові мігранти залишалися працювати на декілька років. Щоб люди менше шукали роботу за межами України, вдома мають заробляти 65–70 відсотків зарплат, які платять за кордоном.

У західних областях України зарплата зростає швидше, ніж у центральних. Зокрема, через велику кількість бажаючих їхати за кордон. Улітку найвищу середню зар­плату отримували кияни — 13 836 гривень. У Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській і Херсонській областях платять трохи більше 7 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавці оплачують мовні курси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути