Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 07:35

"Сьогодні я викинув на смітник дві тисячі гривень"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У підземному переході на Контрактовій площі столиці букет із трьох дрібних троянд коштує 50 гривень. Квітка має бутон завбільшки з 50 копійок
У підземному переході на Контрактовій площі столиці букет із трьох дрібних троянд коштує 50 гривень. Квітка має бутон завбільшки з 50 копійок

Із середини серпня Державна митна служба збільшила збори за розмитнення квітів із Нідерландів та Африки. Вартість оформлення зросла вп"ятеро.

Торговці перестали завозити імпорт. На прилавках лише квіти з українських тепличних господарств. Вони скористалися дефіцитом, підняли оптові ціни вдвічі-тричі.

— Оці троянди були в закупці по 1,49 гривні за штуку. За тиждень квіткове господарство в Броварах підняло ціну до 3,47, — показує оптові накладні на товар киянин Андрій Іванов, 35 років.

Він тримає квітковий кіоск у підземному переході біля метро Контрактова площа. Підрахував, букет із трьох жовтих троянд із бутонами завбільшки з монету 50 коп. має коштувати 50 грн.

— Однак за такі гроші цю троянду ніхто не братиме. Бо на 8 Березня, найкращий для нас день, ми продавали таку по 10 гривень.

Імпортні квіти стоять довго. Українські здихають за три дні

Квіти із більшими бутонами постачають оптом по 20 грн. Досі були по 10–12. Уроздріб такі мають коштувати не менше як 50 грн.

— Імпортні квіти стоять довго. Українські здихають за три дні. Невідомо як довго їх тримають на складах. Сьогодні я виніс на смітник 2 тисячі гривень, — Андрій показує на два великі поліетиленові пакети. — Через значні відходи націнки в нас високі.

Замість троянд Андрій збирається продавати айстри та хризантеми. Закуповуватиме їх по 1–3 грн у селян у передмістях Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні я викинув на смітник дві тисячі гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути