вівторок, 25 червня 2019 00:35

Подати документи коштує 500 євро

— Серед українців популярна робота у скандинавських країнах. Там високий рівень життя і оплата праці, — говорить 42-річний Василь Воскобойник, президент Асоціації міжнародного праце­влаштування.

— Тільки подати документи для виїзду на роботу коштує 500 євро. Ніхто не гарантує, що отримаєте дозвіл. Цим користуються шахраї. Виманюють гроші в людей, а потім зникають.

Більшість вакансій в інтернеті — нелегальна робота. Наприклад, збір чорниці в Фінляндії. Будь-хто може самостійно приїхати в цю країну. Піти до лісу, назбирати і здати чорницю на приймальному пункті. За це отримати гроші. Дозвіл на роботу не треба. Але в такому випадку людина не має жодного соціального захисту й гарантованої зарплати.

Щоб офіційно влаштуватися на роботу в скандинавських країнах, потрібен високий рівень кваліфікації. Також — знати хоча б англійську мову. Конкуренція на скандинавському ринку праці величезна. Туди їдуть працювати німці, поляки, болгари, угорці.

Зараз ви читаєте новину «Подати документи коштує 500 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути