неділя, 17 червня 2007 16:51

Платять 150 гривень за розклеювання реклами

Микола Навроцький, 24 роки, розклеює у вагонах столичного метро невеликі яскраві квадратики з рекламними оголошеннями.

Приїхав на заробітки з Миколаївської області в лютому. Сперше влаштувався в супермаркет. Отримував близько 1 тис. грн.

— Якось здер у підземці рекламу про дешеві мобілки, — розказує Микола. — Подзвонив, спитав, скільки в них коштує "Нокія" з фотокамерою. Заодно поцікавився, чи нема в них роботи.

Продавці не потрібні, зате набираємо зараз промоутерів, сказали по телефону. Докладніше розкажемо на співбесіді.

— Виявилося, вони наймають людей розклеювати рекламу на стінках і дверях вагонів метро, — веде далі. — Офіційно рекламу у вагонах розміщають через агентство. Треба замовляти не менше 10 рекламних наклейок 15 на 30 сантиметрів, платити по 200 доларів за одну. Малі фірми економлять, наймають таких, як я.

За день у фірмі "Інтенсив" пообіцяли платити 150 грн. Микола погодився. Вашу роботу контролюватимуть, одразу попередили на фірмі. Не розклеїте свою норму, 2 тис. наліпок за день — не отримаєте платню. Працювати сказали на Куренівського-Червоноармійській лінії.

Микола виходить на роботу із напарником Андрієм. У кожному вагоні наклеюють по 8–12 рекламок. Каже, робота не з легких. Хлопці працюють із 10 до 23 год. У години пік роблять перерву.

— Біля дверей стоять так тісно, що не просунешся, — пояснює Микола. — А ще й ми ліземо в них над головами рекламки ліпити. Не раз лайку вислуховували, що псуємо вагони. Увечері спокійніше.

Тепер Микола та Андрій розклеюють рекламу препаратів для підвищення ерекції. Платять так само — 150 грн за день кожному. Вихідний хлопці влаштовують собі в понеділок. Якось їх зловив перевдягнений міліціонер.  Хлопці заплатили штраф — по 18 грн.

Зараз ви читаєте новину «Платять 150 гривень за розклеювання реклами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути