понеділок, 06 серпня 2007 15:19

Підвищують тарифи на воду

У містах укотре збільшують плату за комунальні послуги. Приміром, із серпня жителі Чернігова платитимуть за кубометр холодної води 1,65 грн — на 40% більше, ніж у липні. У райцентрі Калуш, що на Івано-Франківщині, водопостачання дорожчатиме поступово — щомісяця на 10%, і так до кінця року. Із серпня за 1 куб. м холодної води калушани сплачуватимуть 1,57 грн (у липні — 1,43 грн). Плата за водовідведення зросте до 75 коп./куб. м.

— Комісія з Івано-Франківська підрахувала, що собівартість подачі кубометра води у Калуші становить 2 гривні 56 копійок, а за водовідведення — 2,12, — пояснює керівник міського комунального підприємтсва "Водотеплосервіс" Степан Різник, 54 роки. — Постачати воду для нас дуже витратно.

Із березня 2008 року калушани платитимуть за воду по собівартості. Однак до того часу ціни на комунальні послуги можуть знову зрости, попереджають економісти КП "Водотеплосервіс". Для порівняння, кияни за холодну воду сплачують 1,48 грн/куб. м, за за водовідведення — 1,89 грн/куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Підвищують тарифи на воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути