Ексклюзиви
вівторок, 08 серпня 2017 06:00

Перші гроші чекав півроку

— Раз на три-чотири місяці отримую на картку 100 доларів за перегляди моїх відео на сайті "Ютюб". Точніше, за рекламу, що показують під час кожного ролику. Такий прибуток можна віднести до пасивного. Люди постійно дивляться відео. Навіть ті, які робив давно, — каже 29-річний Анатолій ­Бабенко з Полтави.

Має власний відеоканал "Усе Кльово". Створив його 3,5 року тому. За цей час заробив понад $1100. Розповідає про трактори, автомобілі.

— Дивився багато подібних відео по автотематиці на "Ютюбі". Дізнався, деякі автори отримують по 20 тисяч доларів щомісяця. Створив свій канал, але спочатку не розібрався в правилах сайта. За навмисне натискання на рекламу його заблокували. Тепер дотримуюся вимог. На сайті є певна система. Коли на рахунку збираються перші 10 доларів, надсилають паперовий лист із персональним кодом. Його треба ввести лише раз, для підтвердження. Далі гроші накопичуються до 100 доларів. Тоді приходять на банківську картку.

Перші гроші чекав півроку. Потім стали приходити частіше. Максимальний заробіток — 120 доларів за місяць. У цій справі важливе терпіння. Хто хоче збагатитися одразу, не отримає нічого. Потрібно зробити десь 100 цікавих відео, систематично викладати їх на сайт. Так напрацьовувати підписників — людей, які постійно дивляться твій відео­канал. За моїм спостерігають 3590 осіб.

Щоб більше людей дивилися відео, слід гарно оформляти його. Кадри мають бути високої якості, чіткі. За можливості — зняті з різних ракурсів. Назву для роликів вибираю просту, що збігається з популярними пошуковими запитами. Іноді дублюю назву англійською, щоб вийти на англомовну ­аудиторію.

За рекламу "Ютюб" платить залежно від країни, популярності тематики та самого каналу. Середній показник в Україні — 20–60 центів за 1000 переглядів. У Чехії може сягати $3, в Ізраїлі — $5, США — $10. Крім тематики транспорту, популярні кулінарні, дитячі, розважальні канали, майстер-класи й огляди різних товарів. Власники каналів, які мають високий авторитет серед глядачів, заробляють додатково на прямій рекламі. Рекомендують певні товари за домовленістю з виробниками.

Зараз ви читаєте новину «Перші гроші чекав півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути