Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2007 15:44

Пенсію можна отримувати на пластикову картку

Пенсію можна отримувати у будь-якому із понад 60 банків. Стільки фінансових  установ співпрацюють із Пенсійним фондом України. Усі вони безплатно оформлюють пластикові картки для пенсіонерів. Літнім людям до вподоби, що гроші можна взяти в банкоматі й не стояти в черзі на пошті. Найчастіше пенсіонери вибирають банк, розташований найближче до їхнього дому. Однак зважають і на кількість банкоматів, і на додаткові послуги.

Київський пенсіонер Анатолій Басенко, 63 роки, кілька років отримує пенсію через картку "УкрСиббанку". Спочатку за грошима ходив до свого поштового відділення. Однак набридло щомісяця стояти в черзі.

— Відділення "УкрСиббанку" розташоване недалеко від мого дому на Троєщині, —  розповідає Анатолій Альбінович. — Картку мені оформили за два тижні — доки передали справу з районного пенсійного фонду до банку.

Басенко зазвичай знімає гроші не у відділенні, а через банкомат. Їх по Києву — 40. А от розраховуватися в крамницях ще не пробував. Хоча чув, що це зручно.

— Пенсійною карткою платять у крамницях, які мають термінали, — каже начальник управління пасивних та розрахункових операцій банку "Фінанси і кредит" Світлана Клокун, 35 років. — За цю послугу грошей не знімають.

Пенсійною карткою можна розраховуватися за комунальні платежі

Пенсійною карткою у банку можна розраховуватися і за комунальні платежі.

Кошти краще знімати у банкоматах, що належать фінансовій установі, яка видала картку. Бо з неї на інших терміналах знімають відсотки.

— "Форум" об"єднався із десятьма іншими українськими банками в одну мережу банкоматів. Це значить, що наші клієнти одержують готівку без комісійних у більш ніж 800 банкоматах по Україні, — зазначає заступник начальника адміністрування розрахункових операцій банку "Форум" Володимир Гугуєв, 31 рік.

Колишній військовик, 55-річний пенсіонер Віктор Панчук отримує пенсію в "Ощадбанку". Щомісяця їздить до відділення.

— Мені не дуже зручно, — ділиться Віктор Федосійович. — Отримую пенсію за місцем реєстрації, на Оболоні, а живу тепер на Харківському масиві.

Панчук хоче перевестися на пластикову картку. Банк він ще не вибрав. Придивляється до "ТАС-Комерцбанку". Там можна брати кредит — 80% від місячної суми пенсії. А "Промінвестбанк" тисячі пенсіонерів, які до 20 березня відкриють рахунки, видасть по 100 грн.

Які відсотки нараховують на залишок пенсії

Кожен із банків має свою пенсійну програму. На залишок грошей щомісяця нараховують відсотки. Наприклад, у "Правекс-банку" на залишок 50–300 грн дають 5% річних, на залишок 300–2500 — 10%.
"Приватбанк" — 4%
"Райффайзен Банк Аваль" — 7%
"УкрСиббанк" — 3%
"Державний експортно-імпортний банк" — 4%
"Укрсоцбанк" — 8%
"Ощадбанк" — 4%
"ОТП Банк" — 1,5%
"Надра" — 14,9%
"Форум" — 14%
"Фінанси і кредит" — 12%
Рейтинг банків станом на 1 січня 2007 року. Дані інтернет-сайта www. bank-ua.com 

Зараз ви читаєте новину «Пенсію можна отримувати на пластикову картку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути