Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 18:01

Партійні штаби набирають агітаторів і демонстрантів

Напередодні нових виборів вулиці столиці рясніють агітаційними наметами. В одному з них влаштувалася знайома.

Підходжу до яскраво-помаранчевого на бульв. Перова. Поряд раніше був кінотеатр "Аврора". Нині там будують торговельний центр. Біля намету — автобусна зупинка. Увечері там людно. Агітаторка представляється Галиною Василівною.

— Заробітків мені не обіцяли, — розказує, водночас роздаючи газети перехожим. — Мені вже 60 років. Я — член партії "Наша Україна". Стою тут за переконанням. Щоправда, премію обіцяли. У нас усіх підряд не беруть. Треба вміти говорити з народом. Без залізних нервів у намет краще не ставати, бо різні люди трапляються. Якось троє молодиків напідпитку, з виду нетутешні, півгодини "майданутими" нас із напарницею обзивали.

18-річна студентка Наталка з двома напарницями стоїть у наметі "Нашої України" біля кінотеатру "Флоренція", що на житломасиві Вигурівщина–Троєщина.

— Кожній платять по 10 гривень за годину, — зізнається дівчина. — Стоїмо по 10 годин. Виходимо через день.

За кілька метрів, у білому з червоним серцем наметі БЮТу, плакати й календарі роздає 60-річний Василь Семенович.

— Живемо з дружиною недалечко, в отому будинку, — показує чоловік. — Стоїмо вдвох із дев"ятої ранку до п"ятої вечора. Сотню за день маємо: 50 жінці й 50 — мені. Календарики, ручки й наклейки просять найчастіше. Газети беруть старші люди. Я за БЮТ і безплатно постояв би. Але й від грошей не відмовляюся.

Платять по 10 гривень за годину

Радить попитати роботу в районному штабі партії на вул. Беретті, за один квартал від "Флоренції". Так само радять вчинити і "регіонали", які стоять на бульв. Перова напроти ринку автодеталей. Олег, 30 років, у блакитному наметі агітує тиждень. Просить не називати прізвища.

— Оце як і ви, я просто підійшов до палатки і попросив телефон штабу, — ділиться досвідом. — Робочий день — вісім годин. Уранці ставлю палатку, розкладаю літературу. О четвертій вечора приходить зміна. Платять 50 гривень на день. Розраховуватись обіцяли в кінці тижня.

Поряд — намет соціалістів.

— Ми всі дружимо, — показує в їхній бік помаранчевою ручкою "Так", яку чоловікові подарували "нашоукраїнці". — Ходимо одне до одного в гості, обмінюємося сувенірами. Підпишетесь? — подає листівку на підтримку референдуму про російську мову.

Блакитних наметів на Лівобережжі — кожен другий. Вони стоятимуть до 28 вересня.

— Далі будуть мітинги всякі, демонстрації, так ви в нашому штабі запишіться. Щось та й заробите, — радить наостанок.

Зараз ви читаєте новину «Партійні штаби набирають агітаторів і демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути