середа, 15 серпня 2007 14:22

Параска Долішняк рушники вишиває на тротуарі

Параска Долішняк, 40 років, з Івано-Франківщини торгує біля столичного метро Політехнічний інститут. Щоранку виставляє на тротуарі намет і розвішує вишивання: сорочки й рушники. Тут же вишиває нові.

— На простий рушник мені треба тиждень, а якщо візерунки складні — навіть два місяці, — розказує жінка, тримаючи п"яльця з новою роботою. — Удома виходить швидше, бо не відволікають.

На Прикарпатті вишивають усі. Тому вдома багато заробити не виходить. Параска почала возити вишиванки до столиці. Приїздить раз на півтора-два місяці й залишається торгувати кілька тижнів. У Києві живе в сестри. Та стоїть із вишиванками в підземному переході. За день продає 2–3 сорочки, хоча іноді не беруть нічого. Найчастіше купує молодь.

— Якось підійшла дівчина в подертих джинсах, — каже Долішняк. — Купила в мене лляну сорочку, одягла й пішла боса.

Рушники жінка вишиває червоними й чорними нитками. У сорочки додає зеленого й рожевого. Півтораметровий вузький рушник продає за 30 грн, широкий — від 60 грн. Полотно завдовжки 2 м — за 200 грн. Сорочки коштують від 250 грн. Шиє їх із льону, шифону і попліну.

Зараз ви читаєте новину «Параска Долішняк рушники вишиває на тротуарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути