четвер, 16 липня 2020 00:15

Охорона приїздить за сім хвилин

Найпростіший спосіб убезпечити житло від несподіваних ситуацій і крадіжки — це замовити пультову охорону.

— Система сигналізації коштує 4–7 тисяч гривень, залежно від моделі й кількості датчиків. Після її встановлення треба укласти угоду, — говорить Микола Коваленко, 52 роки, з охоронної фірми "Партнер". — У разі спрацювання сигналізації до дверей квартири протягом 7 хвилин прибуває наряд охорони й очікує господаря. Вартість місяця послуги — майже 300 гривень.

Окрім виклику вартових, електронна система передає власникам на телефон інформацію про спрацювання датчиків. Може інформувати про витік газу чи затоплення.

— Не варто заощаджувати на камерах. Є чимало таких пристроїв із динаміком і мікрофоном. Через них можна зі смартфона говорити з тими, хто в квартирі. Один клієнт помітив злочинця, заговорив до нього. Той злякався і втік, — говорить 24-річний Євген із компанії "Українські охоронні системи". — Ці камери важливо ставити в прохідних місцях житла. Перед вхідними дверима немає сенсу їх монтувати. Як правило, грабіжники за деякий час до крадіжки їх розбивають.

Зараз ви читаєте новину «Охорона приїздить за сім хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути