Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2007 17:40

Одноразову роботу знаходять в Інтернеті

Житель Тернополя Олексій Терех, 22 роки, знаходить підробітки через Інтернет. Працює вдома вечорами.

— Моя посада — касир відділення банку, а зарплатня мала, — каже. — Таких, як я, називають фрілансерами, тобто вільнонайманцями. Через Інтернет домовляюся з замовниками. Один — у Харкові, кілька — в Києві. Нині маю п"ятьох постійних.

В Інтернеті найчастіше шукають програмістів, дизайнерів комп"ютерної графіки, перекладачів з інших мов. Фрілансери розміщають свої резюме на сайтах www.free-lancers.net або www.weblancer.net, пояснює киянин Олексій Мінаєв, 29 років. Удень він працює на оптовій базі будматеріалів, увечері — вдома.

— Першим моїм замовленням були статті для будівельної компанії, — каже Олексій. — Мені прислали матеріали, з яких я складав тексти обсягом до трьох тисяч літер. За кожен дали по 20 доларів. Зараз готую опис бізнес-проекту для інтернет-сайту — по 5 доларів за тисячу знаків.

Найлегше починати з копірайтингу — вичитування рекламних текстів. Платять $2 за 1 тис. знаків. За редагування і переклад з інших мов — до $7. Олексій Терех підробляє в будні по 3–4 год. За місяць має до $300. Отримує їх через інтернет-перекази "Вебмані". Можна і на банківську пластикову картку.

— Попервах замовлень ледве на 10 доларів набиралося, — каже. — Треба набути хоч якогось досвіду. А головне — здобути репутацію. Роботодавці залишають відгуки після кожного замовлення. Моє резюме висить на сайті давно, так що тепер я на доброму рахунку.

Трапляються шахраї. Отримують замовлення — і зникають. Тому з неперевіреними, новими замовниками фрілансери домовляються про часткову передоплату.

— Готовий текст можна пересилати частинами, — радить Терех. — Отримав гроші — відіслав наступну. Тоді обійдетеся мінімальними втратами.

Зараз ви читаєте новину «Одноразову роботу знаходять в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути