Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 17:43

Няню наймають після двотижневого випробування

  Киянка Ірина Михайлюк півроку доглядає близнят Марію та Єлизавету. Сім’я Маліків найняла її через спеціалізоване агентство ”Няня”. Дівчаткам — рік та один місяць. Ірина Михайлюк працює 11 годин на добу
Киянка Ірина Михайлюк півроку доглядає близнят Марію та Єлизавету. Сім’я Маліків найняла її через спеціалізоване агентство ”Няня”. Дівчаткам — рік та один місяць. Ірина Михайлюк працює 11 годин на добу

34-річна Валентина Харченко з райцентру Чорнобай Черкаської обл. найняла няню для догляду за 4-місячною дитиною.

— Шукала усліпу, бо няні, яких радили знайомі, були зайняті, — розповідає жінка. — Я дала оголошення в районну газету. Подзвонили більше десятка жінок із навколишніх сіл — без освіти, без досвіду. Були дівчата, які своїх дітей ще не мали.

Валентина вибрала 40-річну жительку сусіднього села Іркліїв. Та працювала в дитсадку, виховала двох власних дітей. Після зустрічі Харченки взяла її на роботу. Няня приїздить щоранку на 9.00, доглядає за дитиною до п"ятої вечора. Субота та неділя — вихідні.

У райцентрі платять небагато. Жителька Чорнобая Наталка Волощук, 23 роки, отримувала 300 грн. Доглядала з 7.30 до 13.30 3-річного сина сусідів.

— Зранку, коли мама збиралася на роботу, хлопчик влаштовував істерики. Потім до мене звик, додому не відпускав. Ми з ним гуляли та читали казки.

Жителька Рівного Ольга Полюхович, 27 років, няні платить 5 грн за годину. Чіткої домовленості про час немає. Іноді з півторарічним Олегом треба побути годину-дві, іноді день. За 8 год. Ольга платить — 35 грн.

— Через місцеві агентства підібрати толкову жінку не вдалося, — каже Полюхович. — Няню порадила подруга. Її дитина підросла. Няня й перейшла до нас.

Зазвичай шукають нянь з досвідом роботи у дитсадку. Для немовлят — медсестер

У Черкасах няні отримують 4–5 грн за годину. Персонал зі спеціалізованого агентства — 6–10. Ціна залежить від кваліфікації, досвіду й обов"язків. Зазвичай, крім догляду за дитиною, треба ще й прибирати її кімнату, приготувати їсти.

— Зазвичай батьки шукають няню після 35 років, для старших дітей — з досвідом роботи у школі чи дитсадку. Для немовлят пропонуємо колишніх медсестер, — говорить Олена Захарова, директорка черкаської кадрової агенції "Профі-С".

Киянка Лариса Лисиця, 49 років, працює гувернанткою в київському агентстві "Няня".

— У мене 24 роки педагогічного стажу, — каже жінка. — В одній сім"ї працюю подовгу.

Нині вона по три години на день займається з 5-річною Софією, готує її до школи.

— Заступаю о 16.00, і до сьомої вечора, — пояснює Лариса. — Дівчинка вступатиме до українського ліцею, але розмовляє російською.

У столичному агентстві "Няня" суворий відбір.

— Коли приходить жінка влаштовуватися нянею або гувернанткою, ми просимо надати рекомендації з дитсадка, школи чи сім"ї, де раніше працювала, — пояснює директорка з персоналу Наталія Михайлюк, 39 років. — Людина залишає анкету з контактами. Ми дзвонимо тим, хто давав рекомендації, щоб переконатися в достовірності.

Потім претендентка проходить професійне та психологічне тестування, спілкується з психологом. Висновки він заносить до особової картки.

— Якщо працевлаштовується киянка, то по можливості перевіряємо її на охайність, як вона дотримується чистоти у своїй квартирі, — веде далі Михайлюк. — Нашим замовникам пропонуємо на вибір три кандидатури.

Агентство надає 14 днів випробувального терміну. Потім підписує угоду на 6–12 міс. Щомісяця батьки платять 1,5 тис. грн при 8-годинному робочому дні. За неповний день — 750.

— Підбираючи няню, враховуємо схожість вдачі із замовниками, — говорить Олена Захарова з черкаського агентства "Профі-С". — Якщо мама любить поговорити, няню теж краще брати говірку. Крім того, няня має сподобатися дитині.


Скільки коштує догляд дітей, грн/год


   приватники кадрові агентства 
 Вінниця  5–7  7-10
 Київ  10-15  10-25
 Луцьк  4-5  6-10
 Львів  5-6  5-10
 Одеса  5-7  7-15
 Рівне  5  6-10
 Ужгород  6-10  6-15
 Харків  5-10  7-15
 Черкаси  4-6  6-10
 Чернівці  4-5  5-10
Зараз ви читаєте новину «Няню наймають після двотижневого випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути