Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2009 18:27

Нарізний батон подорожчає на 13 копійок

Із 31 серпня у Києві на 5% зростуть ціни на найдешевші, соціальні сорти хліба. Компанія "Київхліб" пояснює такий крок тим, що торік спрацювала зі збитком 14,6 млн грн.

Приміром, нарізний батон подорожчає на 13 коп., до 2,63 грн. 900-грамова буханка українського хліба коштуватиме 3 грн. Досі була від 2,80.

— Економічних передумов для підвищення ціни на хліб немає. Зерно зараз дешевше, ніж узимку чи навесні. Просто виробнику треба розраховуватися за кредитами, ось він і вирішив зробити це за рахунок підвищення цін. Подорожчання вони завжди пояснюють тим, що виробництво дуже енергоємне. Але треба було вчасно зробити переобладнання, а не перекладати ці проблеми на плечі споживачів, — пояснює Марія Колесник, 33 роки, аналітик консалтингової компанії "ААА".

В інших областях ціни нижчі. Наприклад, на Житомирщині буханка коштує 2,80 грн, у Хмельницькій області — 2,15 грн, у Вінницькій — 2,50. Проте в Києві якість продукції вища, зауважує аналітик.

До грудня ціни на хліб знову підвищать. Узимку Міністерство економіки обіцяло підняти їх на 12% до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Нарізний батон подорожчає на 13 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути