Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2017 05:30

Нацбанк просить не блокувати російські банки

1,7 млн українців тримають гроші в банках із російським державним капіталом, повідомили в Нацбанку. На рахунках — 21 млн грн.

— Банки з державним російським капіталом стабільні. Їхня діяльність не загрожує нашій банківській системі. Але робота фінустанов обмежується групами людей, які блокують відділення і банкомати. Ці дії негативно впливають на імідж України на міжнародній арені, — каже заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, 44 роки.

— Блокування відділень і банкоматів "Сбербанка" не впливає на міжнародний імідж України. Цивілізований світ розуміє, що наша країна потерпає від російської агресії під назвою "гібридна війна". Україна має право на гібридний захист, — розповідає економіст 44-річний Андрій Новак. — Заява Нацбанку — свідчення роботи російських агентів у найвищому керівництві. Вона суперечить державній політиці, зокрема недавньому рішенню РНБО про санкції щодо п'яти банків із російським державним капіталом. Санкції до "дочок" російських банків реальні, якщо запрацюють по всіх позиціях. НБУ має контролювати їхнє виконання. Судячи з заяви Рожкової, виникають сумніви щодо цього.

— Заступник голови Нацбанку говорить про фінансовий ринок. А блокада банків — у політичній площині. Гроші люблять тишу. Потенційних інвесторів цікавить захист їхніх прав, надійність повернення інвестицій. Коли бачать, що навіть великі банки не захищені, будь-який звіт закінчується висновком: Україна ризикована для інвестицій, — говорить директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, 52 роки. — Санкції щодо банків із російським державним капіталом реальні. Торкнуться не вкладників, а власників.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк просить не блокувати російські банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути