вівторок, 19 лютого 2019 06:25

"На пологи довелося брати гроші з конверта "валюта"

Львів'янка 35-річна Марта Левик із чоловіком Юрієм, 36 років, торік придбали двокімнатну квартиру в новобудові. На житло збирали 12 років.

— Про власне помешкання почали мріяти з першого дня після весілля. З одної сторони, хотілося мандрувати, купувати одяг, смачно їсти. Але розуміли, що все життя не можна винаймати житло, — розповідає Марта. — Працюю бухгалтером на приватній фірмі, Юра — в газовій галузі. Я маю 10 тисяч гривень зарплати, чоловік — 15. Інколи йому дають премію. За оренду квартири й комунальні послуги платимо 6 тисяч. На сина щомісяця йде 2–3 тисячі.

Коли починали збирати на квартиру, домовилися жити на чоловікову зарплату. Мої гроші відкладали. Завели два конверти. На одному написали — "до тисячі", на другому — "валюта". У перший ішли гривні, доки назбирували суму, що дорівнює тисячі доларів. Тоді обмінювали валюту, перекладали в другий конверт. На житло пішли весільні гроші — 4 тисячі доларів. Планували поїхати в подорож, але відмовилися. За два роки вже мали 16 тисяч доларів. 2008-го заощаджувати припинили. Я пішла в декрет, а чоловікові через економічну кризу зменшили зарплату. На пологи довелося брати гроші з конверта "валюта". Через два роки дитину віддала у садок, вийшла на роботу. У чоловіка теж справи пішли краще. Ми відновили збір коштів. Але заощаджувати так, як до декрету, не вдавалося. Син часто хворів, багато витрачали на ліки. Щоліта возили його на море.

2013-го вже мали 30 тисяч доларів на житло. Думали, ще два роки — і купимо квартиру. Потім долар подорожчав у 3,5 разу, а наші зарплати зросли лише вдвічі. Необхідну суму зуміли зібрати торік. Довго шукали квартиру, перебирали варіанти. Тепер на ремонт гроші заощаджуємо.

Зараз ви читаєте новину «"На пологи довелося брати гроші з конверта "валюта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути