четвер, 16 жовтня 2008 18:17

На підприємствах заговорили про скорочення працівників

Шахтарі "Макіїввугілля" стурбовані, що коксівне вугілля, яке вони видобувають, не продається. Гірники працюють на склад. Металургійні підприємства скоротили графіки роботи, а працівники заговорили про скорочення.

— Знизився попит на український метал, бо піднялися ціни на руду, газ, електроенергію, — каже заступник голови Донецького обкому профспілки працівників металургійної промисловості Надія Гнатенко, 60 років. — Тому на Донецькому металургійному заводі мусили скоротити графіки роботи. Так само й на Маріупольському меткомбінаті. Офіційно металургів не скорочують. Але люди почали хвилюватися.

Власник будівельної компанії "21 століття" Лев Парцхаладзе, 36 років, прогнозує, що всі підприємства із нового року скорочуватимуть працівників, знижуватимуть зарплати.

— У металургії, хімічній галузі та будівництві спостерігається найбільший спад виробництва. Тому підприємства почали скорочувати робочі місця, — каже Ільдар Газізулін, 27 років, із Міжнародного центру перспективних досліджень. — Для України головне питання — чи відновиться попит на метал, який ми експортуємо. Від цього залежатиме, як швидко країна переживе кризу. У світі вона триватиме до кінця 2009 року. Це в будь-якому разі позначиться і на добробуті українців. Однак про зростання безробіття говорити зарано. Нині цей показник шість–сім відсотків, і він навряд чи значно збільшиться.

Зараз ви читаєте новину «На підприємствах заговорили про скорочення працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути