понеділок, 23 липня 2007 16:29

На Бессарабці сало продають по 40 гривень за кілограм

— Колись у одного міністра економіки запитали, скільки коштує кіло сала. А він знітився, не зміг сказати, — сміється Василь Яцурко, 57 років. Він продає сало на стихійному базарі на столичних Караваєвих дачах. — Та я й сам попервах розгубився, коли побачив, як різняться київські ціни на сало.

Ділимося своїми спостереженнями з Яцурком. На базарі біля метро Лівобережна просять від 5 до 13 грн за кіло. На Святошині — від 14 до 18 грн. І хоча павільйон розташований у далекому закутку, попит є. Сало там добре, товсте. На подільському Житньому ринку продають по 10–12 грн, а на Лук"янівському — 8–15 грн.

На Бессарабському ринку цей продукт, мабуть, найдорожчий. Хоча тонке, на шкварки, віддадуть по 5 грн, але за гарне й смачне правлять по 40 грн/кг.

— Там розраховують на приїжджих міліонерів із Канади, — припускає Яцурко. — Або на наших міністрів та депутатів. Продавець їм нахвалює: мовляв, сало екологічно чисте, порося годували варениками з вишнями — то він по 40 гривень і візьме, не торгуючись.

Маркетологи кажуть, що є покупці, які завжди купують товар за найвищою ціною. Вважаючи його найякіснішим.

Трохи далі від Києва ціни на сало більш-менш рівні. На центральному ринку в Ірпені Київської області тонке сало віддадуть по 5 грн, товсте — по 8–10 грн. Далі від Київа — у Глевасі, Фастові, Казатині, Попільні ціни — 10–12 грн за кілограм. У Бердичеві на базарі за кіло свинячого просять 9–10 грн.

Яцурко раніше торгував на столичних стихійних ринках, що вряди-годи виникають біля станцій метро Шулявська, Героїв Дніпра, Харківська.

— Там можна за сальце вторгувати 5–10 гривень, але міліція дуже ганяє. Тут, на Караваєвих дачах, менше ризику.

На Кардачах — найбільший у столиці стихійний базар м"яса та сала.

— Почім продаєте? А людей на базарі багато? — питає Антоніна Півень, 67 років, яка витягла з електрички на платформу свого возика. — Ну а я, мабуть, віддаватиму дешевше — бо додому спішу.

Найдешевше сало нам вдалося знайти в супермаркеті "Сільпо" на Оболоні — там воно коштує 3,44 грн за кіло. Мабуть, закуповували його у виробника раніше.

— Покуштуйте, моє сало не гірше од міністерського, — надрізує шматочок Василь Яцурко. — Кажуть, у Польщі та Болгарії, якщо купуєш м"ясо, трохи сала взагалі безкоштовно дають. Поляки сала не люблять. Треба з"їздити подивитися, бо щось не віриться.

Зараз ви читаєте новину «На Бессарабці сало продають по 40 гривень за кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути