Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2008 18:16

Літні вклади у гривнях вигідніші за доларові

Деякі банки пропонують літні вклади — депозити на короткий термін. Банк "Кліринговий дім" назвав свою депозитну акцію "Тріо".

— На час відпусток пропонуємо депозит на три місяці. Гроші можна покласти в банк до 18 липня, — пояснюють у фінансовій установі. — У гривнях даємо 17 відсотків, у доларах — 12, у євро — 11. Відсотки нараховуємо після закінчення терміну. У перший день акції мали з десяток договорів. Вкладникам, які відкрили рахунок у "Кліринговому домі", до основної ставки додають ще 0,5 відсотка.

Якщо покласти на рахунок 5 тис. грн, то за 3 місяці отримаєте більше на 208 грн. А на $1 тис. (майже 5 тис. грн) — "наварите" $30 (143 грн). Виходить, що вклади на короткий термін  вигідніше робити у гривнях.

Киянка Віталія Зайчук, 23 роки, побачила в метро рекламу банку "БІГ Енергія". Там обіцяють 17% річних на "літній" депозит. Дівчина зателефонувала на гарячу лінію. Виявилося, що на три місяці ставка у гривнях нижча — 15%.

— Мене цікавили літні умови. Я влаштувалася на роботу два місяці тому. Відпустку братиму в серпні чи вересні. Вирішила накопичити трохи грошей — покласти на три місяці 2–3 тисячі гривень, — каже Віталія. — Прикинула: три тисячі під 17 відсотків, то на відпустку набіжить аж 510 гривень на рівному місці! Але потім мені пояснили, що банк вказує річну ставку. А за місяць виходить близько півтора відсотка. Тобто на трьох тисячах я зароблю 127 гривень. От якби покласти в банк тисяч 10, тоді стало б вигідно — мій прибуток за три місяці був би понад 400 гривень.

Після розрахунків у банку Зайчук відмовилася класти гроші на депозит. Говорить, більше клопоту, ніж прибутку.

Зараз ви читаєте новину «Літні вклади у гривнях вигідніші за доларові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути