четвер, 22 квітня 2021 00:40

Квартирантам пропонують триразове харчування

У Польщі змінили правила для заробітчан. Тепер потрібно пройти десятиденний карантин і зробити тест на коронавірус. Раніше дозволяли привезти довідку з дому. Житло для само­ізоляції трудові мігранти винаймають за власний кошт. Місце в кімнаті пропонують за 188–525 грн на день.

— Таке житло найчастіше шукають у групах українців у Польщі. Люди незадоволені, що привезених з дому тестів уже не визнають, — розповідає 40-річний Сергій Єрохін, здає в оренду житло у Варшаві.

— У Кракові знімав житло два дні. На менше нікуди не поселяють. За добу платив 200 гривень. Жив поблизу центру. Кімната чиста, охайна. Власниця безкоштовно пригощала чаєм, міг випрати речі. Тест коштує 1000–1200 гривень, роблять протягом доби, — каже заробітчанин Юрій Федик, 37 років.

Найчастіше чоловіків і жінок поселяють в окремі кімнати, є помешкання для пар. Найдорожче житло для самоізоляції коштує у Варшаві. Наприклад, однокімнатні апартаменти на 10 днів обійдуться в 5250 грн. Але власник забезпечує квартирантів триразовим харчуванням.

Зараз ви читаєте новину «Квартирантам пропонують триразове харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути